Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 23, 2014

...Rezeki Dari Kampung | Alhamdulillah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyumlahhh.. senyum itu kan sedekah yang paling mudah..:)

Selamat Hari Depavali buat semua kawan2 yang beragama Hindu.
Sonok duk malaysia nih kan~
semua perayaan di sambut bersama. semua pon dapat cuti kan~
heheehehe..

Ramai ke yang masih bercuti haini??
federal dengan LDP kemain lengang haini. tak sempat i nak beradu lelama dalam bas. hahahahaha

Kemana korang semalam?? i.. hehehe
nanti2 citer.. x sempat lagi nak ngomel panjang2.. kena siapkan tender dulu.. hehehe
tapi nak jugak tempek pasal semalam.
tapi ringkas2 jer.

tudiaaaa... rezeki Allah~ hehehe
Sebakul duku + dokong.
kiriman dari kampung.. Mak mertua kirimkan kat adik ipar kat Klang.
kebetulan dorang balik cuti kat kampung sempena Depavali nih.
semalam petang dorang singgah hantar buah nih.

Nak pitam tengok buah banyak sgt.
buah nih dah lah tak boleh simpan lama.
pagi2 lagi i dh isi plastik untuk hantar kat rumah pengasuh dan jiran sebelah.
ade banyakkkk lagi balance nye.
balik keje nanti sambung bagi2 buah.
risau takut membazir pulak buah nih kalo simpan lama sangat~

Kami makan banyak mana sangat~
lagi2 Cinta.. dia kata x boleh makan banyak.
nanti sakit badan/urat.

siapa yang nak merasa buah duku/dokong meh ler datang umah.
lepas keje k~ esok pon i cuti..
cuti nak gi berDating dengan Cinta. dah lama x kuar dating berdua. hehe
Anak2 semua hantar ke rumah pengasuh. 
bagi can kat mamapapa dating kekdahnye.

Okeh lah.. nak sambung buat tender sambil jenjalan umah korang.

Sekian..



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

lieyalatif said...

perghhh zuraaaaaa..sebakul baju haaaahhh buahhhh...kalo dekat mmg lieya datang dah sane bawak besen hahaahahahaha.... mesti dah agih2kan ke jiran n bawak gi opis kan zura....ye laa nak makan sorang2 mmg tak terabis tu.....

mesti pokok kat kampung tu besar n tinggi menjulangkan zura sbb tu buah die byk gileeeeee.... dulu kat kg lieya ade atok tanam pokok rambai...buah mmg selambak ...tapi pokok mmg tinggi gileee laaaa.....cume skrang dah tebang...sayang tul...

εïзmummyHazaεïз said...

Tu diaaaaaa, sebakul rezeki ye zura...

siti alfakhishah aman said...

wah bestnye.. puas mkn.. alise ade pokok pulasan ngn manggis jek.. dgn buah mata kucing.. kalau dekat bole jugak minta seplastik 2.. hehe

babYpose said...

rezeki sebakul, bervitamin la sekeluarga, wah best tu nak berdating ;)

Kakzakie said...

Hui sebakul Zura!
Mulut dua aje manalah larat nak bagi habis. Lagi dua mulut pulak comel lagi memang tak habis ni. Kalau boleh sent by email ke fax boleh kakak rasa kan zura haha...

SYANI said...

Sedapnya buah tu... Tapi takleh makan banyak2 nanti batuk..

uncle gedek said...

Ha engkau! satu bakol kain tu!

norhidana miswan said...

perkkkh.... dh banyak gitu tak reti2 nk bg akak sikit ke? tak baik tau mkn banyak2 gitu, kang batuk kang sapa susah?

shark said...

bak meh cni skit..:P
x baik kedekut woo

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh ..puas la makan buah camni :)

LYAfrina said...

Sedapnya.. mknlah sepuasnya zura.. tp klo sakit urat..bisa ni

Cho Zila said...

amek ko... makan sampai ciritni... tapi ituler nikmatnyer berbakti pada tanahkan... dapatlah menuai hasilnyer..
berbakti pada internet dapatler cuba resipi baru... (ha.. ha.. der kena mengena tak!!!!)... seronok dapat bagi jiran tetangga...

umi alya said...

ada lagi tak zura?? nanti akak singgah ambil ya..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Salam Perkenalan.
Done follow you.
drshikinzainal.blogspot.com

NzA said...

banyaknyaaaaaaa....kalau dekat confirm akak dh pergi...akak suka sgt buah dokong sbb manis....

hainom OKje said...

Sedapnya buah dukung.....kalau manis lagi sedap. Kalau beli sebakul tu mahu dekat 50 henggit tu. Berkat org yg memberi tu ...dpt pulak diagihkan kpd jiran tetanggakan Zura

Fiza Rahman said...

Tu dia...sebakul ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...