Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, July 20, 2012

...H.A.M.P.A...

Salam Hari Jumaat..
moga kita semua diberkati NYA..

hari ini ai nak luahkan perasaan hampa ai..
pada yang selalu baca blog ai nih mesti selalu baca pasal ai membebel tak tahu nak makan ape.. dah bosan asik makan bende sama jek..
ini adalah kerana area opis ai nih ade SATU jek kedai yang HALAL..
itu pon kedai MAMAK..
sudah 5 tahun ai asik makan KARI mamak jek..
kadang2 naik fenen kepala ai neh pikir nak makan ape..
sudahnye ai bancuh MILO jek kat pantry..

nak di jadikan cerita..
ade satu conner lot kedai ngah reno..
ai dah berdoa dalam hati..
Harap2 lah dorang nak bukak kedai makan..

tetiba bagi tadi ai nampak sign board kedai tuh dah naik dah..
memang KEDAI MAKAN okeh!!


TAPI...

BAK KUT TEH!!!
uwaaaaa.. HAMPA giler rasa hati ini..
baru berhangan2 nak tukar selera..
namun.. tidak kesampaian..

tak pe lah.. belom ade rezeki nak tukar selera lagi..
hope lepas nih.. ade lah bukak lagi satu kedai HALAL punye..
tak pon bukak lah kedai runcit..
boleh gak ai beli roti or megi time terdesak tak tau nak makan ape..
huhuhuhu..sadiskan citer ai neh..

sekian.. n3 HAMPA..

p/s: korang alami masalah cam ai tak??


22 comments:

SYANI said...

Pasni bawa bekal la pulak..

Masya said...

alhamdulillah kat kawasan opis ni takde masalah nak beli makanan banyak kedai melayu ... tp betul² depan opis kedai bah kut teh juga kikikikikikiki

zh-ena said...

mcm ena tempat ena nie byk kedai mkn cuma nak pilih nak mkn apa jea..

mama qistina said...

nasib kat sentul ni senang carik kedai mkn ...tapi ila tetap balik umah jek taim rehat..tak makan pun leh tido ...best..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nafiraa..mmg sadis klu kedai mkn 1 jer kat situ..mamak lak tuh!hikhik
Xper la...klu malas nk g kedai tu..jimat sikit duit nafiraa..:D

Sealmat berpuasa tuk nafiraa sekluarga dr k.atie..

::NureeN:: said...

alahai.. sshnya nk dpt kedai mkn yerr.. kat cini smpi dh x tau nk pegi mana, merata ada, cuma kena rajin ja la.. hahaha

eB said...

kat sn x ramai org kiter ker zura?

ainnoraini said...

Mcm tu...kene bwk bekal la yee...
Sbb susah nk dpt kedai org kita..

Eliss Mie said...

beli laa siap2 kat rumah makanan. kak eliss dulu naik lrt, beli kat area lrt ;p

apak cikidong said...

bak kut teh pun sedap juge nokkkk kekekekek :D

ct rahani said...

so far x der masalah kedai mkn sbb byk je kedai melayu kt sini.. klu agak2 bosan mkn kt luar leh balik umah masak megi.. hehe.. sabo yer zura.. nampaknya kena bawak bekal jelah..

selamat berpuasa jugak utk zura sekeluarga yer.. :)

Nens Collection said...

kalo aku kaya aku buka dh restoran makan masakan melayu situ..hehe

Papa Mifz said...

kalo selalu mkn mamak pun naik jemu jugak kan...huhu

Salina@IbuAqil said...

Alahai!!
Baca "bebelan" zura ni ina dpt rasa kehampaannga tuh..
Susah bebenor nk mkn kat sana..
Mcm opis ina sebelah dia Masjid Negeri..
Sebelah ngan masjid mmg mcm bazar gerai makan..
Bkk waktu siang org brkeje..
Tmpt mkn bangsa kita..
Mmg snang nk mkn..
Bygkan pkul 9.30 pg dh terjah sana makan ns campur..
Hik3!!!!
Awal mkn nasi mcm org nak p menoreh je.. ;p
Slmt brpuasa dear..

Ardini Humaira said...

dni lak... bukan susah dapat kedai makan.. tapi susah cari kedai makan halal. huk3.. kedai makan banyak.. tapi tak tentu kehalalalnnya.. dok miri.. sobss

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Mai nak cite kedai kat sini pulak! hehee... Jom kite main masak2 ek! :))

Selamat berposa Zura & family! Kami dah start posa arini....hehehe...ade ke yg bertanya...hiks..

..::..aRe-Na..::.. said...

ala..la ciannyer zura..jenuh jgk kan klu cam2..x pe zura kan rajin..wak bekal jelah p keje hehehe...tdk bw sesiap meggie dr umah...zura,nti ana p bukak kedai makan ehh kat situ..jgn x mai tau...hahahaaaaaa,silap2kan sekali mai mkn,dh x mai2 dh hahahaaaaaa

Izan Ishak said...

oohhh.. tidak! kalau izan jadi zura pun sure hati sgt2 hampa sbb apa yg dibayangkan tak jadi kenyataan...

LYAfrina said...

aduyai..nasib la..sini agknya rmai majoriti kaum cina,,

Myra Jay said...

Ala siannya...

Kena cadangkan sesiapa area situ untuk buka gerai makan, konpem laku :)

Aishah Jahirah said...

mesti bosan bila xbnyak choice...bawa bekal la nanti kot..heee
slmt menjalani ibadah puasa...;)

Sharidawati Shahrudin said...

selamat berpuasa :)

dugaan tu... kari mamak pun ok ape :) janji halal kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...