Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, July 19, 2012

...Pengalaman Seorang Mama | Ambil Report Card Anak...

Salam Hari Khamis..
sekejap jek berlalu minggu nih..
maklumlah.. 2 hari bercuti kannn.. kikiki..

hari ini nak abadikan pengalaman berharga ai sebagai seorang mama.. 
pengalaman pertama dalam hidup ai..
Pengalaman begini lah yang buat kita lebih matang dalam hidup kita kan~
pengalaman pertama ambil report card My Anis..
last minit dapat surat dari My Anis yang esok nye cikgu wajibkan ibu bapa datang sekolah untuk ambil report card anak2..
makanye terpaksa lah inform bos kecik masuk lambat sikit..

Report Card  My Anis..

Tuan punye Report card..
My Anis lah neh!!

Mama yang setia menanti giliran untuk ber'bual' dengan cikgu My Anis..
hari tu ai gi ngan My Hubby.. kebetulan My hubby keje malam.. so boleh lah dia joint skali.. tapi dia tak joint ai berbual dengan cikgu My Anis..
TAPI..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

dia joint My Anis ngan Kawan2 anis main Dam Ular..
hak hak hak..
semangatnye sama naik ngan budak2 tuh main okeh..
My Hubby cam jadik cikgu lah.. ajar budak2 tuh main Dam ular tuh..

tekun nye main.. 
sepatutnye My Anis tak perlu datang hari tuh..
dia kan sesi petang.. tu yang dia pakai baju kurung biasa.. kawan2 yang pakai baju sekolah tuh semua yang sesi pagi punye..
lepas ibu ayah amik report card.. budak2 boleh balik.. 

tekun nye cikgu2 dorang melayan kerenah..
kalo ai memang tak leh jadik cikgu kat tadika..
sebab ai neh garang.. keh keh keh..
kang ade plak budak2 menangis bila dengan suara singa ai.. 
anak2 ai dah biasa dah..
hahahahahaha.

My Anis ngah melasak ngan kawan2 dia.. walaupon lain sesi persekolahan..
tetap leh main sama2.. itu lah anak2 kan~

okeh.. sampai sudah giliran ai bersembang dengan cikgu..
Alhamdulillah.. perkembangan yang baik di laporkan oleh cikgu dia..
cikgu dia cakap.. My Anis pelajar yang paling mengenal huruf ABC dan nombor..
kembang semangkuk jap mamanye dengar laporan dari cikgu dia..

haaaa... ini lah penilaian dari cikgu dia..

Happy jek mama dia tengok ulasan dari cikgu dia..
kekekeke.

BAGUS anak mama..
terus belajar rajin2 k~
nanti kakak anis akan jadik contoh pada adik Delisha plak..
moga anak2 mama berjaya dunia dan akhirat.
amin~

sekian.. citer pasal amik report card My Anis..

p/s: korang dah lalui pengalaman ini?? kongsi2 lah ngan ai..


18 comments:

Mama qistina said...

Zura pun nampak macam Cikgu siyes jek muka ...hahaha...seronok dah ada pengalaman ambik report kad anak ....Iela tunggu masa je la nanti....

Mama Adam said...

teringin nsk smbil report card!!!!

Ardini Humaira said...

dapat komen positif... tenang hati makpak kan :D

Eliss Mie said...

td gi amik report card nuha jugak. x sangka kt sekolah dia basuh berak sendiri..huhuhuhu.cikgu kata dh pandai tulis dah nombor 1 hingga 10. .a-z pun pandai dah tulis.apsal aku tak tahu.hahahaha

tapi tadi dia ingat nak pi amik dia, menangis nak ikut balik.hehehe,tension mak!

Mummy Chubby said...

Mummy dah amik report card cik khaleesa bulan lps..
best la sekolah anis..mesti dia seronok sekolah kat situ kan

Aishah Jahirah said...

belum ada anak lg nak amek repot kad...kih3...
bdk2 ni walau xkenal,bila bab bermain blh je diaorg masuk main sama2 kan...

Sidratul Muntaha said...

amik je tapi tak pergi..
tak dan la
next year kot tiem setot msuk 5 thun
dak ara pun ade jugak tpi maleh nk gi sbb buat ari yg samam report card day dgn aqil

Fieza79 said...

hehee haa kan dh merasa...berdebar..hurmm teringat masa anis fieza dgn irfan time tadika dulu,..gitu la..duduk di kerusi kecik mengadap komen2 cikgu psl perkembangan anak sepanjang pembelajaran...tgu time firas lak nanti..

Nens Collection said...

wah2..terada dh ambil report kad..hihihi..

xleh tahan tgk abg join main dam ular..hehe

SYANI said...

Masa mula2 ambil report card Yaya pun cam berdebar2 jugak. Tah apa la cikgu nak review pasal anak kita kan.

Masya said...

sejuk hati baca komen cikgu tu kan...

ct rahani said...

tahniah anis.. mmg beredbar2kan zura masa amik report card anak2.. kiter yg terlebih nervous.. hahaha..

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Tahniah Zura & specifically to Anis! Anis ni comel dah besar mest cantik... Kanak2 periang tanda famili bahagia betul tak zura... Nak tunggu peluang tgk Iman amik repoprt kad pulak... Hrp2 pjg umur boleh tgk anak membesar depan mata kan :))

Hubby Zura mmg sporting :)

mamalieyna said...

teruja kan mak time ni..hehe..eina belum merasa, tp dpt rasa kalau dpt komen camni sure senyum n happy jer.. ^_^.. alhamdulillah. anis a good student!

aiyaak si ayahnye...teringin nak main dam ulo tu..teringat dolu2 kot..ihiks..

Aine Ainun said...

oh...tadika rupanya..
ingatkan sek rendah....

Alahnmdulillah...
semoga jadi anak yang bijak n solehah

Salmiza said...

Dah besar ank sis...kjap lg sek rendah plk...lg mencabar ank2 skrg...
Salam ramadhan sis...:)

Myra Jay said...

Wahhhh tahniah Anis..

Teruskan kecemerlangan k :)

Sharidawati Shahrudin said...

good job Anis !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...