Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 23, 2012

...Bharat Plantations | Persinggahan Terakhir KAMI...

Salam Hari Jumaat yang Mulia..

Hari ini citer pasal last Destinasi KAMI di Cameron Highland..
Sedih jer nak tinggalkan Tanah Tinggi.. suhu sejuk~ Best sangat2!
kalo nak tenangkan fikiran memang elok sangat datang bercuti di CH ni..

Tadaaaa.. Destinasi terakhir yang KAMI singgah..
OTW turun jer nih.. singgah kejap amik syarat~
menjejakkan kaki ke ladang teh.. walaupon juz masuk sipi2 jer dalam ladang teh tuh..muahahaha.. takpe lah.. yang penting ade episod gediks2 lam ladang teh tuh..muehehehe..


Seluas mata memandang~
SubhanAllah~ cantek sangat!! tenang jer.. 
terpikir.. siapalah yang tukang tanam pokok2 teh nih semua.. 
memang tak tahu sejarah kan ai nih~

Selit sket~
ladang teh di kala hujan.. berkabus~ sejukkkk..
ini pic masa nak naik CH haitu.. time tuh hujan.. so Kami singgah tepi jalan jer.. malas nak turun.. makanya.. singgah time nak turun dari CH..

My Hubby N Delisha..

My Hubby, My Anis n My Delisha..

Kami.. Tanpa Anis..
Dia tu kan kuat meligat~

Best pose from Me.. Ferasan lah kau!!
My Hubby yang tolong snap.. dah lama dah berangan2 nak posing lam ladang teh.. akhirnye menjadi kenyataan..


Ramai yang turun bergambar kat bawah.. 
KAMI malas nak turun.. kekeke..
My Anis request nak gi toilet plak.. so, kita pakat2 terjah cafe kat sana~


Sempat lagiii.. muahahaha..
belasah jer lah korang~


hahahaha.. cam nih pon leh jadi~
My hubby mmg terer bab2 snap gambar nih.. 
mana2 gambar yang ai view kat n3..kebanyakkannye My hubby yang snap.. 
kekekeke.. mekasih abang~


Budak tak makan saman~
Mama kata jangan.. dia marah mama dia balik..
lawan tokey neh!!


Kat dalam cafe.. tapi kami tak singgah makan pape pon..
tumpang lalu nak ke toilet jer..
orang mmg ramai dalam cafe tuh~ full!


Bergambar kenangan.. eh~ kakak anis pejam mata plak~


okeh~ baru cantek~
lukisan belakang tuh cantek kan~ muehehe


papa pon nak abadikan gambar kenangan di sini jugak..
snap sendirik jer..pakai s2 papa..

dah lepaskan hajat semua.. KAMI pon gerak turun..
x de singgah kat mana2.. kiranya kat sini adalah persinggah terakhir KAMI..
sedih~ tapi kena jugak tinggalkan..
InsyaAllah.. Kalo ade rezeki.. KAMI akan terjah lagi ke sini..

Rindu dengan Suhu Sejuk di Sana..

sekian sudah citer pasal percutian KAMI di CH.. harap korang tak jemu membaca..hehehe..
minggu depan.. InsyaAllah ai nak let go Ole2 dari CH buat pembaca bertuah..

Sekian..




Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Nens Collection said...

KENE pasang aircond la pasni..nk bg feel CH sokmo..ekekeke..kira2 bajet tuk taun depan..next week k.ita plak g CH ngn adik die.2 kuarga..die sewa apartment 250 semalam..sume ade..bwk beras ikan n sume brg masak..best jgak kan..tggu die pergi dulu..lps ni leh amek kertas keje die jekk..hehe

mamyharraz said...

suhu sejuk camaron mmg bestkan..bila balik terus rindu ..pasang niat nak kembali lagi kesitu.

happy sgt tgk pic one happy family ni.cool.

:)

Myra Jay said...

hehee, sama la kita bergambar kat lukisan tu jugak ;D

Aishah Jahirah said...

luas terbentang ladang teh dia....lawa la lukisan cameron valley tu..

maszmadi said...

weeee bestnyer..... bilalah masz boleh jejak kat sini, asik dalam angan2 jerk...

TeacherAzimah said...

Cantik tudung baru zura...hehehe
Mmg suhu sejuk ch sgt menggamit kita ke sana. Eh tp dulu lg sejuk tau...

~aYu~ said...

bestnya gi CH. betul tu kalau nk santai rileks2 mmg CH la.. ni best pekena teh tarik panas-panas kat sini walau mahal.. tp mmg sedap kan..

zh-ena said...

mmg seronok dpt pg CH kan
suka dgn pemandangan di ladang teh
cantik

Eliss Mie said...

sejuk tu tak heran sebab rumah dah ada aircond.hahahaha

tapi jelez sebab x penah lagi sampai ladang teh..x try petik daun teh ker?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Rindu nak dtg CH lagi..aritu pegi cam xpuas nk berjalan :)

Nafira usof said...

Eliss Mie..
petik.. tapi x de plak bau teh.. mungkin bila dah jemur kering baru ade bau kot! keh keh keh..

::NureeN:: said...

nureen kat cini dlu singgah minum float tea tarik zura.. perghhhh sedap sgt...

Sharidawati Shahrudin said...

semua gambar ceria je... happy kan?

LiYa HaNiF :: said...

bilalah nak g jalan CH nie... daddy qalesya asyik bizi jer... teringin nak bawa qalesya sbb dia tak pernah sampai sana lagi.. wah ada ole2 nk let go ehh .. agak2 ada tuk qalesya tak :P

Papa Mifz said...

Kelihatan ceria masing2, pasti rindu nak pergi balik kan ;-)

ct rahani said...

leh feeling2 hindustan jap kat ladang teh zura.. teringin jugak nk ke sana.. one fine day InsyaAllah.. :)

Cho Zila said...

CH tetap terbaik untuk bercutikan... lain dari yang lain... akakpun singgah sini.. nak bergambar punya pasal..

Atia Adina said...

tempat ni tempat wajib singgah....kak ad biasa beli teh kat sini.....

mamalieyna said...

bestnyer........

teringin gak nak kesana...huuu~ nak jugak... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...