Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 2, 2012

...Lembu Aqiqah | Delisha...

Salam Hari Jumaat Yang penuh berkat..
moga kita semua mendapat keberkatan dari NYA..

nak sambung citer Aqiqah Delisha raya korban ke 2 hari tuh..

ini lah lembu yang menjadik sebahagian Daging Aqiqah untuk Delisha..
boleh tahan besar jugak lembu nih..
dan 1 bahagian dari 7 bahagian pon banyak jugak tau..

mereka2 yang cuba menumbangkan lembu itu..
kena serah pada yang pakar..
gambar time sembelih memang takde.. my hubby kena handle orang x sihat yang banyak ragam.. Delisha demam plak masa balik kampung hari tuh.. sian dia~

My Anis, My Hubby n My Delisha..
tengok muka orang x sihat tu.. monyok jer..
asik nak meragam jer.. kesian die..

Kakak Anis dan Adik Delisha..

dah abes acara bahagi2 daging.. bermula plak acara masak2..
mak (mak mertua) yang masak.. keh keh keh.. Mak masak sup daging.. pastu bahagi2 kan daging tuh kat jiran2..
sedap sangat sup daging tuh.. sempat lah ai meratah daging.. nasib BP tak naik.. muahahaha.. tapi ai memang beringat lah tima makan tuh.. makan sekadar untuk lepaskan rasa gian nak makan daging.. kalo ikutkan nafsu memang nak belasah jer semua.. muahaha..

Alhamdulillah.. selesai sudah tanggung jawab Kami sebagai ibu bapa untuk Aqiqahkan anak2.. My Anis dah settle dah Aqiqah dia.. kalo ade anak lagi.. baru buat Aqiqah lagi.. kalo tak.. masuk bahagian korban jer laa.. insyaAllah.. moga di murahkan rezeki KAMI.

sekian.. citer Pasal Aqiqah.

P/s: Gambar x banyak kali nih.. sibuk melayan si kecik yang x bape sihat..



Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Eliss Mie said...

hr tu anak buah kak eliss akikah jugak. ma masak ingat nak ajak orang masjid sekali abah demam tak larat nak gi masjid.hahaha. last2 tapau makanan bagi jiran2 jer la. ma buat singgang daging.

eB said...

ramai yg dmm rayer nih kan?
byk tuh gambarnyer. kamix der boley? hik3

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!
Dah selesai dah..
Lega kan dear? :)
Ina pun demam raya ritu dear..
Ni pun x berapa nak sihat lg..
Happy weekend & TC yer!! ;)
Sorry dear lama x menyinggah sini.. ;D

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!
Dah selesai dah..
Lega kan dear? :)
Ina pun demam raya ritu dear..
Ni pun x berapa nak sihat lg..
Happy weekend & TC yer!! ;)
Sorry dear lama x menyinggah sini.. ;D

Salina@IbuAqil said...

Alhamdulillah!!
Dah selesai dah..
Lega kan dear? :)
Ina pun demam raya ritu dear..
Ni pun x berapa nak sihat lg..
Happy weekend & TC yer!! ;)
Sorry dear lama x menyinggah sini.. ;D

Nens Collection said...

tula monyok je delisha..kalo x aktif kemain je die..kakak menten jek..

aku byk gambar pon sbb ramai yg snap..mokcu lah, shahrul lah..gilir2 amek..hehe..lgpon dekat jekan tempat die..senang g mari..g mari..

aNiS tHe BumbleBee said...

oh sedapnyaaaaa!raya aji weols sedeyyy!!!hihihi!

azi said...

Daging segar yang baru disembelih memang sedapppp...manis rasa daging dia...akak hari ni masak mee rebus tulang rusuk .....


kesiannn..delisha demam ye...tapi sekarang mesti dah sembuhkan....:)

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Delisha dah sihat? Budak2 kalau tak sihat mmg kita risau kan :(

Iman pun baru baik demam skrg ni nak masuk musim panas, hopefully takdelah batuk, selsema semua dah... sedih tgk die tak sihat aritu...huhuu...

Ingat tahun ni nak korban tp rasanya lebih meriah kalau buat di msia kan :) So, postpone harap2 ade rezeki buat tahun depan... ameen ya Rab... moga boleh lah balik tahun depan...

Fieza79 said...

Msa korban hrtu mmg puas la mkn dgg cicah air asam...fresh2 plk ...

Delisha dmm plk ye..mesti mrengek2 kn..xpe jnji slesai jgk mjlis akikah tuk dia..firas lum ada ksmpetan wktu dn bajet lg huu1

Papa Mifz said...

semoga sentiasa murah rezeki...amin...

Aishah Jahirah said...

senang dah buat siap2 akikahkan...:)

Myra Jay said...

Alhamdulillah dah selesai untuk Qeqah...

Masa raya ramai yang tak sihat kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...