Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 14, 2012

...Kali Pertama Menjejakkan Kaki Ke Cameron Highland...

Salam Semua..

Nak sambung citer gi Cameron Highland (CH) hujung minggu haitu..
walaupon percutian ini berlaku secara tetiba.. tapi terasaa sangatlah bermakna bagi KAMI..
Syukur~ di beri peluang untuk menjejakkan kaki ke sana..

KAMI.. Merah + Pink..
OTW naik cameron highland dari Gopeng, Perak..
bermalam 1 malam di Gopeng.. rumah adik ipar ai..
pagi2 Ahad Kami gerak naik CH melalui Tapah..

Yeaaahhh.. Honeymoon!! sayangggg abang..
Terima Kasih abang..

Pakej bersama 2 anak skali..
honeymoon lah sangat.. muahaha..
percutian keluarga lah lebih tepatkan~

oleh kerana percutian nih tetiba jer.. makanye KAMI nekad naik CH tanpa booking hotel dulu.. agak2 x de hotel kosong.. kami turun balik dan bermalam di Gopeng balik..
Tapi Syukur.. Tuhan dan aturkan dengan baik sekali..

Masa OTW naik.. hujan mula turun masa KAMI sampai kat Ringlet.. masa tu stop pi toilet kat  pum minyak.. suhu kat situ memang dah mula sejuk.. bila sampai jer kat tanah rata.. jalan dah mula Jam campur plak hujankan.. tapi KAMI layankan ajer Jamnye.. sambil menikmati keindahan tanah tinggi.. :P

KAMI dah plan nak carik hotel kat Brinchang.. so, sampai jer kat Brinchang.. Terus kami jalankan operasi mencarik Hotel Bajet.. Nama pon percutian tetibakan~ semua MESTI bajet.. muahahaha..


 Syukur.. dapat jugak carik Hotel bajet..
Hotel bajet nih dekat jer dengan Pasar Malam Brinchang..
Jalan kaki jer pon dah boleh sampai.. senang KAMI nak terjah pasar malam nanti.. muehehe..


dah dapat carik hotel.. KAMI pon dengan senang hati Jalan2 pusing2 area hotel KAMI tuh.. saja nak kenal kawasan mana yang best nak terjah nanti.. sambil2 tuh intai2 tempat makan yang best2..

 dalam duk pusing2 tuh.. jumpa plak tempat jual kaktus nih..
ini kat area kedai2 jual buah tangan jer.. bukan gi ladang kaktus yer kawan2..

Delisha ngah berusaha keras nak pegang kaktus~
haih~

Banyakkan!! kalo gi ladang kaktus tentu lagiiii banyakkk!

sempat belikan delisha topi nih.. 
takut dia sejuk.. maklumlah.. hujan masih turun..
Tapiiii.. dia bukannye nak pakai.. sudahnye..papa dia pakai..muahahaha

My Anis x nak topi.. dia merenget2 mintak belikan payung kecik.. okeh~
beli laaa..

mamanye??? mesti ade!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


tadaaaaa.. dah tentu2 lah cari FM kan!!
cer tengok betol2 harga FM nih!!
haaaaa.. 11 ketul RM10 hengget!
Murah kan! kan! kan! kan!

terus ai borong kat sini.. sebelom2 nih mmg ade yang bagitau FM murah.. 1 ketul RM1 hengget.. makanye ai boleh dapat harga lagi murah kat kedai nih.. Best giler!!

dah abes shopping mana yang perlu.. terus carik parking area Hotel kami..
angkut2 barang masuk bilik..
pastu terus bergolek2 dalam bilik.. 

Posing adalah wajib.. muehehe

Suka posing manja ngan papa dia..
elehhhh!

 si kecik KAMI.. suka buat gaya baca doa cam tuh..muahahha

Bilik yang KAMI sewa tuh agak kecik lah..
x boleh nak main kejar2 laki bini.. anak2 boleh lagi.. muahaha..

Ade 1 bilik air.. selesa & Bersih..
water heater pon ade.. cuma kadang2 kurang panas..hehehe..
tapi still OK..

Ade TV flat screen.. Cerek air tuh kena mintak kalo nak guna.. kena kongsi2.. tapi selama ai guna cerek tuh memang x de orang mintak dah.. sampai esok pagi..kekekeke..

oklah.. stop sini dululah~ panjang lebar cecah lantai dah nih..
ok.. gambar last skali nak view untuk n3 ini..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Tadaaa... gambar pengantin lama honeymoon lahhh..
muahahahhahaha..
terima kasih My Anis sebab tolong snap gambar papa mama ngah honeymoon..
jangan marah~ nanti kena juallllll..

tata titi tutuuuuuu..

jumpe lagi di n3 CH seterusnye..

byeeeee...


Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Masya said...

akhirnya...........
mesti bestkan pg CH musim hujan.. sejukk jer.. tp yg x best payah nak berjalankan... lg bwk anak..

Atia Adina said...

ra...kak ad tak singgah pun kedai FM 10 biji RM10 tu....blasah jer beli kat pasar malam 5 biji rm10.....kami konvoi reramai......gerak pun reramai...susah nak singgah banyak tempat

Ma said...

Salam.. tahniah, akhirnyer de rezeki jejak sana.. Mmg best kan, rasa x nak balik jer, ngan suasana sejuk manjang.. nyaman je rasanya.. k da pun kalu de rezeki nak g lg sana.. Best.. :).. Anak2 buah pun eppy je tu.. :)

mamyharraz said...

camaron mmg best.salah satu tempat tak jemu nak kunjungi lagi lagi dan lagi ;)

washura10 said...

hmmm..sy nk komen..tudung baru..

Sidratul Muntaha said...

hamboi - hamboi..
adeh..
tgh seaso org gi merata cameeroo la plak..
adeii
sabo yu sabo..
cepatlah..
ujung thun..
*lagu khas tuk ko..
tumpase ayer..
ahahahhahaa!!
kan dah tak boelh nak guling hindustan..

TeacherAzimah said...

Perghhh ni tak pepasal balik dr CH delisha dpt adik kekeke... Joking jer ye zura :D
Amacam mkn tak super duper lazat food yg ada kat sana terutama kat pasar mlm dia?

azi said...

Nafira...
jeles tau akak tengok gambar bulanmadu nafira....kalau akak, tak bolehlah ambik gambar macam tu...adik aishaa mesti mengacau punya...he..he..

Myra Jay said...

Jalan dari Tapah ok tak? mau berpinau mata ha lalu kat situ.. ;)

Best kan Cameron, sejuk, nyaman dan selesa kan :D

Eliss Mie said...

berapa semalam hotel bajet tu? nak pi bajet jugak.hahaha. bila ntah nak sampai CH. seb baik kak ad dah bagi FM Ch, kalau x meroyan tengok :p

pizet said...

syoknya depa jalan2... nih teringin gak p cameron lg nih

ainnoraini said...

wahh seronoknyr berbulam madu..
nak stoberi..

Sharidawati Shahrudin said...

akhirnya dapat pegi holiday..have fun zura !!!

Zura said...

dpt tido cuaca sejuk mmg xingat nk bangun..

ct rahani said...

beshnya tgk fm tuh zura.. nak seketui?.. hahaha.. gambo last tuh romantik la.. sporting sungguh kakak anis.. :)

Marya Yusof said...

Wah romantika giteww!! Kitorang pun plan nak g 'honeymoon' bila balik Msia nnt..maybe ke Cameroon juga! Nak bwk omak...hahaha :D

Pssst...ritu ada malware kat blog zura but arini nampak dah ok... so boleh komen :)

Papa Mifz said...

memang murah FM kat CH tuh kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...