Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 2, 2014

...Bercanda Ria Di Lavender Garden | Family Gathering @ CH...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Senyum2lah selalu.. :)

Teruskan dengan kesah Family Gathering haitu.
Amaran!! N3 ini mengandungi banyak gambar.. muehehehe.
sila jangan pitam.. :P

persinggahan pertama Kami..
Cameron Lavender.

Tiket Masuk
Dewasa : RM5
Kanak-Kanak : RM3

masa kami sampai tuh, boleh tahan ramai jugak orang kat situ.
tapi kat sini ade sediakan ruang parking yang luas.. tapi kena jalan sket lah dari tempat parking ke pintu masuk neh~

bergambar depan pintu masuk adalah satu kemestian.
walaupon suhu sejuk.. tapi terik matahari tetap mambuatkan mata i lagi sepet.. huhuhu.

bergambar dululah sementara menunggu beli tiket masuk.

Moh ler kita serbu masuk..
kanak riang semua jalan geng2 dia jer.. x hengat mak ayah masing2.

My Cinta.. muehehe.

Me n Cinta..
Auwwww! lomantik ke tidokkkkk??
Merah sangat kan gambar neh~

Me n My Delisha.
kete tu kiuttt sangat. rasa mcm nak makan2 jer kete tuh.
hehehe.



Cantekkan!! salah satu permandangan yang memukaukan kt situ.
SubhanAllah~



Haruslah berlatar belakangkan keindahan bunga2 kat situ.
lomantik habes kalo gi honeymoon neh!

kat Lavender Garden nih pon ade tempat petik stoberi tau.
korang kena naik sampai atas skali.. selepas kebun bunga kekwa.
My Cinta memang dh berhajat nak bawa mak petik stoberi. cuma plan asalnye nak pergi petik kat tempat len lah.. skali kat sini pon ade jugak tempat petik stoberi.. dan harganye pon ok jugak.. min 200gm rm10 kalo x silap. dapat 1 bakul dan boleh masuk 2 orang saja.

Jadiknyee.. My Mak, Cinta dan My Delisha jer yang masuk.
i dah pernah petik stoberi dah sebelom nih. 

tukang bawa bakul.. hahahaha.
kiut kan!


bincang ape lah nenek dengan cucu tuh.


ini pon comel jugak buahnye neh. :)


Gambar bikin jeles sajaaaa. hahaha.
Hobi Delisha kalo berdukung ngan papa dia.
pegang janggut. muahhahahahaha!

sepatutnye x leh makan dlm kebun tuh. tapi ini budak x makan saman.. kalo dia kata dia nak.. maknanye kena lah bg jugak.


gunting jangan x gunting!

dah abes memetik.. jom lah pergi timbang dan bayar.

bersama2 dengan hasil tuaian.
beratur untuk timbang n bayar..sonok tengok wajah My Cinta.. mungkin dia puas hati dapat tunaikan hajat dia nak suh mak petik stoberi.

Sementara menunggu nenek petik stoberi.. moh lah kita bergambar dulu yer anak2.

 masing2 kecoh main ikan dlm kolam.
i tengok budak2 nih.. seriua jer.. takut2 kang.. dengan anak2 semua masuk kolam tuh.

 baru dapat tangkap ini budak ler..
tu pon umpan dia naik buai nak tangkap gambar.

tukar orang plak. Alya Sahara.

candid

 My Anis, Alisya & Afiah.

 Ok.. semua tunjuk gula2.. 
trademark CH.. stoberi.


anak dara dalam kebun kekwa.

Cantekkkk!

kanak2 riang plak.

Cik Ain & Danish

Auwwww...ala2 titanic gittuh!!

pelok2 My Bantal pelukkkk!
muehehehe.

 

Comelllll kannnnn!
hahahahahahaha.. kalo ade jagung My Anis baru cukup korum kan! sayangnye, My Anis x de dengan kami masa nih.

dia sibuk beli ais krem dgn mak long dia.
dapatlah sorang satu.

Minion~

 

Dia sendiri mintak nak bergambar. comel agaknye patung2 tuh kat mata dia.
hehehehehe..

Amacam korang??? dh juling ke belom??
i dah nak pitam dah neh tulis n3 nih. berpinar2 bijik mata milih gambo!

dah! dah! dah! x lalu dh nak pilih gambar neh..
esok plak lah sambung.. tapi bukan gambar2 kat lavender garden dah.
kita tengok gambar destinasi seterusnye!

Sekian... *juling@@




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Cho Zila said...

memang budak2 kalau dia sukakan nak jer dia bergambar... kitapun mak teruja nak ambik... syiokni banyakker yang dipetik buah stoberitu... bestnyer nak gi CH tolong....

Masya said...

rindunya nak pg CH ... arghh tolong.. tolongg... terimbau² kenangan kat sana.. CH tempat yg x pernah jemu dikunjungi

Eliss Mie said...

ni makin x sabau nak pi ni..aishhhhh

Atia Adina said...

bsetnya....last g cameron masa jumpa ra dulu tu

Dhiaqiud said...

best..best.. :)

::NureeN:: said...

kat cni la dok nak terjah sgt2 ni
x per rezqi nureen coming soon kot hehhee

Fiza Rahman said...

Bestnya dpt petik buah stobery ☺

norhidana miswan said...

mmg meriah, syoknyer petik2 stoberi sndiri, akak nk pg CH lum kesempatan lg bt masa nih kalu nk petik stoberi pg kt gohtong jaya... syok jugak tuh...

mmg terserlah kekurusan masa yg bergambar ngn kete tuh... i like lah... jeles tau

Sura Mohd said...

seronoknya tengok semua bergembira..
belum juling lagi zura..boleh lagi layan..:)
*gambar yg jagung tu memang comell sangat..ruginya Anis tak de..:)

Myra Jay said...

Dulu singgah je lavender ni tak masuk pun.. tapi bila tengok pic2 zura rasa mcm nak masuk jugak :D

Zee Suhaini said...

seronoknya zura..blom pernah lagi sampai sini..
bab petik stoberi tu yang syok..kalo tak sedar kejap jerk tuh penuh bakul..kena pulak buah gemok2..harus melayang note yg dalam poket..hehehe

TeacherAzimah said...

Bestnya strawberry fresh! Sama warna dgn baju zura hehehe...anis rmi geng dia ek.

maszmadi said...

wah, syioknyer berfamily gathering di CH...
masz punya plan nak ke sini masih lagi planning, harap2 tercapai suatu hari nanti.. amiin

Papa Mifz said...

pasti best kan pergi tempat sejuk ramai2 bersama keluarga tersayang...=)

lieyalatif said...

hai zura...

takpe zura, panjang2 pun seronok bace...dpt mengimbau kenangan mase gi ch dulu2...pstttt zura, lieya dah lame gile tauu tak pi ch...last mase gi kursus due tahun sudah..hah bygkan....mmg tingin nak pegi balik bawak budak2 nie...mesti syok....

kemain lagi anak dare sorang tu lenggang kangkung pikul bakul strawbery....sumpah comel...lagi pic2 dari belakang tu zura heheheeh

tgk pic2 romantik zura ngan hubby dah mcm korang berdua ni berhoneymoon jek hah heheehh tu untung gi ramai2 so boleh laa suruh dieorg tolong snapkan kan heheheeheh....dah le sondondon korang merah, mmg nampak mcm berhoneymoon jek....

aiseyy ranum2 tgk strawberi yg korang petik nieh...nak ajak gak le en hubby panjat ch nanti..rindu nak makan jagung mutiara die....

byk tak soping sayur2 segar zura?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya petik stroberi..tak pernah lagi pergi petik stoberi....nanti nak ajak la Tn.John pegi sana...huhuhu

lizz said...

waa bestnyer...
nengok gambo tu yang best...zura..
anak beranak sedondon merah lawo...
bestkan gi reramai ginih...
zura bunga warnawarni tu kemain la meriah boleh wat wallpaper...sejuk mata emandang...
amboi delisha bak la sikit kat auntie stoberi tuh hehe...
comelnyer jagung2 tu hehe...

Ayu Ayunie said...

tmpt faveret kami kalau ke sini. mmg syok sgt tgk bunga segar cantik kalerful kan...

mama ila said...

bestnye jalan2 CH..nak gi sini jugaklah nanti..akhir bulan nie nak g CH..xsabar!! hehehe

hainom OKje said...

Tempat dia ni lebih kurang mcm kat Genting Highland jugak yek Zura....boleh petik strobery bagai..
MIL zura kuat jugak dia yeh larat dia berjalan

Tihara said...

alahai suwit nyer dua bradik ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...