Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, April 24, 2014

...Tetiba Rasa Ngeri...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
senyum lah Kawan.. itu kan sedekah paling mudah. :)

sampai2 kat opis tadi, i belek2 paper Berita Harian.
tengah2 syok baca paper, skali terpandang berita nih.

terus rasa ngeri.
sampai macam tu skali kena serang dengan anjing.
bagaimana lah keadaan mangsa sewaktu bergelut dengan anjing tuh.. ya Allah..
kesian sangat.. huhuhuhu. :(

tetiba terngiang2 saat2 kaki i di terkam anjing hari Isnin haitu.
mujur jugak anjing tuh takut bila i gertak nak bantai dia dengan payung. cuba kalo anjing tu terus menyerang.. mati kutu jugak nak melawan kan~
ngeri pulak nak membayangkan..hehehe

pada yang belom tahu kesah i kena gigit anjing. sila baca DISINI.
i yang kena gigit sikit jer pon masih terasa sakit sampai ke hari ini.
x dapat nak bayangkan kalo dah luka seteruk itu.
siap berbalut bagai.

tengok.. sampai lebam haaa.
masa memula kena x nampak sangat lebamnye.
dah 2 hari baru nampak kesan lebam. 

luka gigitan tuh dah tak sakit.. tapi bahagian lebam tuh yang sakit. kalo nak duduk antara 2 sujud tuh hazabedah lah sikit. sebab kena tekan bahagian yang bengkak dan lebam itu.

i pon terpikir jugak. kenapa anjing tu sanggup menyerang manusia.
adakah sebab dia di latih untuk itu?? atau anjing itu rasa terancam dengan kehadiran kita??
i sendirik pon x de jawapan.

Harap2 kejadian seperti ini tidak berulang lagi.

Sekian..

P/s: siapa tahu kat mana kita boleh report berkaitan anjing liar yang berkeliaran nih? tq.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

ngeri nye zura.... haza kena kejar time naik beskal sekolah dulu pon masih terbayang2 gigi anjing tu huwaaaa

Tihara said...

hanjing ni dia tak jinak macam kucing kan
ada orang bagi petua kat akak
kalau nampak anjing dari jauh nak terkam kita, kita buat2 gaya nak baling batu..dia lari la..try je lah ikhtiar..
kalau dia dah dekat baik kita lari dulu hehe :)

norhidana miswan said...

itulah dik, ko mmg berani... boleh selamba je pas dh kene gigit anjing... kalu akak msti terus ajak sapa2 antar pg kenek...

lieyalatif said...

tu le zura...mase bace cite zura lieya pun dah terbayangkan luka tu teruk tau...ye laa anjing ni kalo die gigit mmg die gigit bersungguh2.... penah ade kes kat kampung lieya dulu budak yg kene...sian sgt...mmg terus lukanye.... tapi tu disebabkan anjing liar laaaa....

lieya pun rase zura kene buat report...biar anjing2 liar ni di tangkap...cer gogel ...mesti ade cara utk buat aduan.... tunjukan jugak bukti2 zura kene gigit so dieorg akan amik tindakan cepat dan sewajarnyer.....

Sura Mohd said...

bila tengok berita camni mesti zura fobia..teringat2 masa kena gigit hari tu..nasib yg gigit tu anjing biasa..
rasanya kalau tak silap..boleh buat aduan kat majlis bandaraya..diarang mesti ada bahagian yg urusankan benda camni..:)

Masya said...

saya yang baca pun ngeri huhuhuhu ....

dulu pernah nyaris² kena gigit sebab anjing kejar .. mcm x cukup tanah lari .. x sempat nak capai batu baling.

adrianna syaz said...

Assaammualaikum akk..lma x snggh sini..dulu sya pun pnh kna hmbt dgn anjing..mmg berdesup sya lari..pai skrg mmg fobia dgn anjing.huhu

adrianna syaz said...

Assaammualaikum akk..lma x snggh sini..dulu sya pun pnh kna hmbt dgn anjing..mmg berdesup sya lari..pai skrg mmg fobia dgn anjing.huhu

Kakzakie said...

Zura.. kalau tempat kakak ni report dengan Majlis Bandaraya sebab yg kakak tengok tu yg tangkap dan tembak memang org Majlis... tapi tak tahulah tempat zura...

hainom OKje said...

Patut pun awak ngeri Zura sebab awak dah ada experience kena gigit yeh...Takutnya...

TeacherAzimah said...

Dulu time sek penah kena kejar dgn anjing. Masa tu sy kayuh basikal. Uiks anjing lagi laju. Smpi ay kena terjun dr basikal lari guna kaki. Anjing tu stop hidu2 basikal huhuhu..ngeri. teringat2 smpi skang.

ct cheery said...

hah!scary sangat..kat ofis cheery pun banyak anjing yg besor besor..black colour pun ada..huh takut aiihh!

Myra Jay said...

Ngeri kan?
Kita tak dapat menduga respon anjing ni kekadang..
Hopefully lebam zura tu kembali sembuh ye.

eyeyou said...

report kat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) @ Majlis Bandaraya/Majlis Perbandaran

zarulfarhana said...

Makin sembuah dh tue

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Err..bahaya kan ? jgn la main-main ngan Anjing ni ..nak2 jgn provoke dia ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...