Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 28, 2014

...Catuan Air Dah Berhentikah???...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Jom mulakan minggu ini dengan aura2 yang positif.

Catuan air kat umah korang masih berjalan ke?? Bagi yang terlibat dengan catuan ler. :P
kat rumah i dh x de catuan dah. start semalam. kalo ikut jadual.. semalam(Ahad) adalah hari pertama catuan. 

selalunye air akan stop pada pukul 9.30 pagi. Oleh kerana i dah tau semalam x de air, i paksa anak2 bangun mandi awal2. dan plan nak kuar pergi giant beli barang dapur.
elok semua orang dah siap mandi.. bekalan air pon berhenti.

lepas tuh kami pon kuar ke giant dalam pukul 10 pagi. agak2 dekat pukul 12 baru abes shopping. bukak jer pintu rumah. dengan bunyi air melimpah kat dalam toilet. sudahhhh!! pembaziran nih.. bila jenguk dalam toilet.. tudiaaa.. menggelupor air kuar dr paip. 

Alhamdulillah~ dah stop agaknye catuan air di selangor nih.
setakat pagi tadi memang bekalan air masih ade kat rumah i.
kat opis pon sama. Tapi umah kelik i kat subang jaya masih dlm catuan.
mungkin ade sesetengah kawasan catuan sudah di hentikan kot?

kalo ikut pengumuman dari kerajaan selangor, catuan air mungkin dihentikan pada Selasa atau Rabu ini kan! Kalo betul lah catuan sudah di hentikan. Syukur Alhamdulillah.. lega sket rasa di hati. :)

catua air kat umah korang cam ner???
masih berjalan kah??

Sekian.. kesah catuan air.

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

GREENJADE said...

opis - kota kemuning - still under catuan

umah - setia alam - pong samo...lotih nye tadak air ni..uhuhu

Eliss Mie said...

rumah kak eliss 4 hari ada air x kena catu. sekali malam tadi kul doblas air putus..huhuhu. hr ni x dak air balik.

εïзmummyHazaεïз said...

kat subang permata ok. xdak catu2. tapi nak pindah alam budiman dah start catu air, huwaaaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

rumah saya patut Jumaat-Sabtu xde air..sekali tengok ..Eh..dah ade ..sampai la hari ni ..hopefully balik keje masih ade la air ....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

rumah saya patut Jumaat-Sabtu xde air..sekali tengok ..Eh..dah ade ..sampai la hari ni ..hopefully balik keje masih ade la air ....

SYANI said...

Rumah saya pun dari minggu lepas dah takde catuan. Masih ada air sampai hari ni. Ye kot gamaknya dah habis..

TeacherAzimah said...

Eh zura apa citer pasal anis? Dah jumpa cikgu dia?

siti alfakhishah aman said...

alhamdulillah.. lagipon musin hujan sekarang .. tak kan loji 0 lg? mcm x lojik je..

hainom OKje said...

Syukurlahkan Zura...OKje pun kesian nengok kengkawan yg kena catu ni. Elok sangatlah kalau cepat berakhir ...bolehlah sesuka hati nak mandi hehe

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah...lega ye zura..
Akak tak merasa, mmg takmo catu2 air ni..huu..dpt bygkan kesusahannya tu..wuu..

Tihara said...

sebab hujan pon dah turun
tu yang stop catu air kot
alhamdulillah :)

Sura Mohd said...

kaksura x merasa..tapi boleh bayangkan mcmana...mesti teramat legakan zura...:)

Kakzakie said...

Harap-harap dah tak catulah Zura. Hujan pun dah memanjang tiap hari kan logiknya tak kan tak ada air lagi. Tu shopping sampai pukul 12 beli apa agaknya. Habis satu shoping komplek dijelajah ye hihi...

JB ni memang tak kena catu pun. Kalau kena catu boleh tadah air hujan sekarang tiap petang hujan lebaaat sangat Zura..

norhidana miswan said...

minggu ni last catuan air mesti lega kan

nasib akak dok umah apartment, selalu kalu time takde air pun umah kami ttp ada air lg, kalu takde pun dlm 3-4jam gitu jelah... pastu ok je... tp nyer kami ttp beringat ngn simpanan 4 tong besar air

::NureeN:: said...

alhamdulillah penang belum buat catuan

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah kalau benar2 catuan air Selangor ni dah pulih...
Kat tempat Bunda sejak awal catuan lagi tak terlibat dlam catuan...
Alhamdulillah...

Cho Zila said...

kami masih lagi bercatu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...