Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 15, 2014

...Telinga Bengkak...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga kita semua sentiasa sihat dah ceria k~ Amin.

Hari nih nak tempek kesah My Anis.
Kesah telinga bengkak. Korang ade alergi x kalo pakai subang besi.
kalo i memang x leh pakai eksesori perhiasan yg diperbuat daripada besi. kena pakai perhiasan yang diperbuat daripada emas jer.
hatta jam skali pon i x leh pakai jam besi. habes gatal2 kulit i nanti.. siap bijik2 lagi.. x sanggup nak menggaru wehhh.

Tapi My Anis punye citer nih lain macam sket.
dia boleh jer pakai subang besi. tapi dh 2 kali dah bisul naik kat lubang subang tuh.
i x pasti itu kategori alergi jugak ke ape.

Haaaaa... nampak x bengkak kt belakang cuping telinga dia tuh.
selalunye My Cinta jer yang handle kalo ade bengkak2 camnih. tapi kali nih Cinta kata Bengkak tuh x mo pecah. So, ke Klinik lah Kami.

bila cek, doc kata bisul. doc kata baik pecahkan kat klinik.. kalo x takut ade jangkitan plak. tanya tuan badan dia angguk jer. berani kata x nak?? redho jer lah.

bertenang dulu.. Tapiiii.. mamanye yang cuak lebih.
rasa nak menggelupor jer dlm bilik doc tuh. sbb nye.. My Delisha x mo dukung dengan mama dia.. dia nak papa dia dukung dia. kalo papa dah dukung Delisha.. maknanye mamanye yg kena handle Anis.. uwaaa... mamanye udahler penakut. tabahkan jugak hati demi anak tersayang.

pembantu doc cek kat bahagian bisul.

masa doc spray ubat bagi kebas tuh okeh lagi..
masa pecahkan tuh pon okey lagi.. tapi masa picit buang nanah dlm bisul tuh haa.
My Anis dh mula menjerit. kesian jugak masa tuh.. rasa nak menitik jugak air mata tengok dia menahan sakit. tapi nak buat camner kan.. kalo x pecahkan lagi bahaya.

bila tengok doc buat keje tu, i pon paham lah.. kenapa Allah jadikkan i keje kat pejabat jer. bukan jadik doctor. hahahahahaha. dh penakut. camner nak jadik doktor yer dok? hahahaha

ok dah.. Alhamdulillah.
Semua berjalan lancar. legaaa rasa bila doc cakap siap dah.
dah ruper i plak yang kena belah telinga. hahahaahha.

bila i tanya My Anis sakit tak?.. dia kata sakit sangat2. hehehehe.
kesian jer dengar kan. Takpee.. doc bagi upah vitamin sorang 2 bijik.
Anak2 i kalo ke klinik memang dorang suka mintak vitamin dengan doc. selamba kodok jer. tapi doc memang dh standby vitamin kat meje dorang. macam tau2 jer kan. hehehehe

Ok.. itu jer lah nak gebang kat blog haini. 
harap2 lepas nih x de lagi bisul yang menepek kt telinga dia.
seriau Mak!

Sekian.. 


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

SYANI said...

Anak saya pun jenis telinga tak tahan especially kalau pakai subang yang kunci kat belakang telinga tu. Kena pakai subang yang ring tu baru ok

Zee Suhaini said...

bab picit nak kuar nanah tu memang sakit la zura..sian plak kat anis..
next time takleh bagi pakai dah tu..

lizz said...

errmmm ngeri lak rasa bila tang pecahkan bisul tu alahai..
sian kat anis...
tak per anis lepas nih dah sembuh...

Tihara said...

Ya Allah, kesiannya anis,
tapi eloklah rawat awal dari melarat..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo...sian nya Anis...get well soon dear

TeacherAzimah said...

Eeee kesian anis. Zura.. jgn bg dia pakai subang paku tu dah ya. Kulit dia x tahan dah ni. Alahai...kita x dpt nak hias2 anak dgn brg kemas hehehe..tp kita dah kenal semua nama ultraman! Hahaha

norhidana miswan said...

aduhla sian nyer anis... tak pyh pakaikan subang lah dik bt masa nih... tkt dia mmg alergik kot
tak pun kalu boleh try belikan yg emas elok ke alergik jugak... kalu kene jgk mmg jwb nyer anis kene pakai subang yg sepit2 tu jelah...

Masya said...

bisul ker?? ishh.. ngeri pulak sy tgk.. selalu bisul kat lutut... nsb baiklah anis kuat semangat walaupun sakit dia tahan...

buntil tu.. saya ikat kain² baju kotor dulu dalam kain sebenarnya kikiki... saya ikat tu sy panggil buntil.. pepandai je bg nama.. xtaulah org lain panggil apa.

Sura Mohd said...

bagusla Anis..kuat,berani..:)
mak2 ni memang kena kuat..sebab nanti anak2 jadi takut..nasib zura beranikan diri..kalau kita takut jangan tunjuk depan anak2..nanti dia lagi takut..hihi(pengalaman akak)

ct cheery said...

alahai,..cheery pun seriau nengok

Atia Adina said...

uish siannya...anak jiran ad selalu kene bisul....tapi biasanya dia pecah sendiri....

- G C - said...

kak, besar betul bengkak kat telinga anis tu. ya Allah, takut plak.

masa amna kena sunat aritu, sy ni mcm akak la, nak menitik airmata semua ada.

haduuuu...

Daddy Ziyyad said...

Yang itu bukan allergic...yg itu jangkitan bakteria, dari subang tu...next time kalau nak buat ear piercing, make sure betul2 sterile method, dan belikan dia emas ori...hihihihih..moga Anis cepat sembuh

Mummy Chubby said...

camne leh ada bisul kat situ...yg baca nipun dah meremang rasanya nikan plak yg tgk kat sblh..huhuu...semoga kakak cpt sembuh ye

hainom OKje said...

Alahai siannya Anis .....okje pun kalau bab gitu mmg seram jugak....biasanya mmg suh hubby yg teman....Nampaknya mama pun kena cari jam tanhan emas jugaklah hehe

Eliss Mie said...

sampai gi klinik erk. mak kak eliss dulu x de pun pegi hospital..huhu.bengkak sampai tua..hihihi..huhuhu..dan mmg alergik x leh pakai besi jd bisul..skang kawen cik abang x bg pakai subang, mcam keling dia kata..kuang ajaq2

Cho Zila said...

bacapun dah rasa sakitnyer .. isyh alahai tapi tuler dah anak kitakan kenalah tunggu situkan.. akakpun seriau sikit bab gini.. tapi memang kena handleler kalau dah anak sendirikan...

eyeyou said...

cian anis....moga cepat sihat ya..

Kakzakie said...

Allah... kesiannya. Zura ni macam kakak kalau bab macam ini memang bagi kat abang handle. Injek-injek anak semua kakak tak pernah tengok. Ngeri, ngilu macam nak terkencing kan...

Harap tak berulanglah bisul tu.

Myra Jay said...

Alahai siannya kakak Anis...
Moga cepat sembuh ye

Fiza Rahman said...

Kesiannya anis. Smoga cepat sembuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...