Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 22, 2014

...Si Gojes Digigit Anjing | Sayalah Tu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Moga Hari ini lebih baik dari semalam. InsyaAllah.

Amacam tajuk n3 hari ini?? cukup gempak tak?? hahahaha.
i lah si gojes itu. Si Gojes digigit anjing. 
erk? tak caya?? betol lah.
tengok nih!

hah! berdarah u! gigit kat betis i yang gebu itu.. huhuhu.

Alkesahnye beginih, setiap pagi memang i kena jalan kaki dari bus stop ke opis. opis i nih berada dlm kawasan perumahan. anjing memang agak banyak berkeliaran area opis nih.
selalunye dorang tak pernah kacau i. datang dekat tuh biasa lah. tapi i buat derk jer. pastu angjing tuh blah lah bila x de respon takut dr i.

tapi semalam punye citer. ade seekor anjing betina. gaya cam ibu anjing yang tengah menyusu anak. tapi anak2 x de. i jalan dekat x dekat lah dengan anjing yang tengah baring tuh. elok jer melepasi tempat landing anjing tuh, i rasa ade benda menerkam betis i. bila pusing tengok anjing. dalam terkejut tu i angkat payung kat tangan buat2 cam nak bantai dia. terus dia lari. syukur~

terasa sakit jugak lah kata betis i tuh. tapi i terus kan perjalanan sebab dh dekat nak sampai opis dah.. intai2 gak kat kaki kot2 berdarah.. tak nampak.. dah sampai opis baru cek betol2.. rupernye.. luka jugaakkkk.
berdenyut2 lah lepas tuh.

terkoyak kain akibat gigitan anjing.
tak tahu lah kenapa anjing tuh tergamak gigit i yang muka suci lagi penyayang pada binatang nih.*pangsedas! hahahaha. mungkin dia geram kot tengok i yang gojes ini.*okehitusudahmelampau!

kat opis i wasap Cinta mengadu domba lah kan~
cinta kata bahaya kalo kena gigit anjing. takut ade virus anjing gila ke~ mana kita tau kan.
cuak jugak i masa tuh.. tapi buat hati keras jer bila cinta kata kena pergi inject. hahahahaha.. penakut kena inject kekdahnye.

i anggap cam kena gigit kucing jer lah.
memang dari kecik i dah biasa kena cakar n gigit dengan kucing. dah biasa dah lah kan.

balik keje semalam, cinta paksa pergi klinik.
tengok doc cakap ape katanya. okeh lah. terpaksa bersetuju jugak pergi klinik.. huhuhu. sebelom tuh cinta dh pergi angkut tanah kat rumah pengasuh. tanah untuk samak kaki n kain yang kena gigit anjing tuh.

respon anak2 tak payah citer lah.. macam2 soklan! penat nak jawab. tapi jawab jugak lah biar dia paham kenapa kita kena samak kalo kita pegang anjing atau di gigit anjing.

masa kat klinik plak, doc terkejut bila i cakap i kena gigit dengan anjing.
macam2 soklan jugak dia tanya. anjing ade tuan ke x? i cuci bersih2 ker tak lepas kena gigit? camner anjing boleh gigit lah? lagi bertambah lah cuak i.
i tanya kena inject ke doc? dia kata x perlu sebab luka dh kering n x bengkak.
cuma dia nak cuci jer luka tuh pakai cucian mati kuman.

haitu giliran My Anis.. sekarang giliran mamanye pulakkk.
hahahahaha.. muka redho jer.

bersiap sedia.. huhuhu.
masa nih mulut delisha kecoh sekali!
dia boleh tanya kat doc.. mama kena cucuk bontot ker dokter????
hahahahahhahhahahhahaha.

mamanye redho jer dengar kata2 provok si anak.
selalunye mama momokkan dia kena cucuk bontot. skrg giliran dia balas dendam gamaknye. hahahahhahahaha.

okehhhh.. masa nih i istifar jer banyak2.
sakit wehhhhh.. rasa macam doc tenyeh2 kat luka.. rasa macam terkoyak makin besar jer luka gigitan tuh. aduhhhhhh.. sabar jer lah banyak2.
kalo macam nih sakit kena cuci luka.. baik i kena inject jer.. hahahahahaha

sampai hati ko kan anjing~ ko gigit aku kan!

Sekian.. kesah kena gigit dek anjing.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Ma said...

tu la kan k ra.. sudah ditakdirkan .. sudah tersurat.. mana la kita tau ye nok gigit.. huhu
moga2 cepat sembuh luka tu..
:)

Eliss Mie said...

Alahai..siannya..dpt mc tak?hihihi..

lieyalatif said...

ya Allah zura!!!! lieya bace plak yg berdebar2....tapi cara zura tulis mcm rileks jeeeee....aduhh kene gigit anjing tuuu..bukan perkara kecik tauuuuuu....betul kate hubby zura tu...takut jek ade kuman ke ape kan....mujur die berjaya gak heret zura pi klinik....kene gak cuci dgn proper oleh doktor.....

ishhhhh...nape tetibe anjing tuleh gigit zura kan.... seram lieya tauuu...lepas ni kene extra hati2 tau zura...kalo leh jalan jauh2 gileeeeee dari anjing2 tu...almaklumllaa die dah kenal zura gojes tu kannn kang die ngap lagi kang heheheehehe....

tgk2 tau kalo zura demam ke ape yeak....takut ade infection ke ape...luke pun make sure kering cantik ..takut plak kalo ade nanah2 ke ape...

tapi siyes lieya tegelak tang delisha dok provok2 kene cocok bontot tu heheeheheh..sajek bikin cuak mamanye kan heheeheheh

Sidratul Muntaha said...

beb
ko tak cucuk ke>
setahu aku kena cucuk klu kena gigit
nak2 klu anjing liar
even anjing bela pun klu kena cakar tuan dia klu besar sikit luka dia kena cucuk
tkutnya ko punya vaksin masa kecik tak cukup
karang kena tetanus ke hape
better ko tnya lagi
jgn main2 weih
air liur anjing ni bahaya
risau aku

Sura Mohd said...

nasib baik cikit jer...selalu jugak kat klinik sini orang datang jumpa doc sbb kena gigit anjing..memang seriau..selalunya abang2 posmen yg hantar surat slalu kena..memang dah nasib zura nak kena..tapi tyakpelah sikit jer..harap cepat sembuh ya..

Zee Suhaini said...

bahaya betul la zura..
nasib baik tak dalam sangat lukanya tu..
pasni nak kena lebih hati2..
tapi yang zee tau selalu memang kena inject..takut ade ape2 masalah jer nanti..harapnya takde la..

hahahaha..delisha ikut sape la tu..mulut ringan sungguh..next time nak provok dier kena pikir dulu zura..kang tak pepasal kena batang idung kita balik..kahkahkah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ala..siannya zura..nanti next time kena hati2 tau...sy mmg penakut gila ngan anjing ..jgn kan nak dekat dr jauh pun da takut ...huhuh..take care o.k

Ayu Ayunie said...

ya Allah.. siannya tgk. kena report ni kat pihak berkaitan biar ditangkap anjing yg tak bertuan tu..

Tihara said...

hati2 yea
bahaya jugak gigitan anjing ni

norhidana miswan said...

aduhla dik, ngeri akak baca nih... ko tulis mcm selamba mcm takde apa je dik oi.... takde org lalu situ ke? takde sapa2 yg tolong ke? pasni suh lah cinta hantar sampai dpn pintu opis, bahaya betul lah...

moga cpt sembuh luka tuh yek.... jgn lupe mkn ubat tau

Kakzakie said...

Masya-Allah Zura! Habis siapa tuan anjing tu? Kenalah ambil tindakan. Ini mak org kalau kena budak apa jadi? Kakak rasa kena report Zura jgn biarkan.. Kalau kat taman kakak sah-sah anjing tu akan mati atau tuannya akan kena jawab..

Moga luka Zura tu cepat sembuh. Kesiannya...

Myra Jay said...

Alahai siannya Zura.. Mujur takdak apa2 dan harapnya takdak pape la ye..

aine ainun said...

saya ni nampak anjing ja dah kelam kabut.hahahaha...


Awak masih sopan santun lagi
yala elok p checkup tu tau, bagus.
kita tak tau airliuq dia tu
dan paling penting dah samak.

comel ja delisha, Mama kena cucuk kat bontot..hahahaha ;)

Atia Adina said...

siannya ra...yer lah mana nak sangka kan anjing tu nak gigit...pas ni confirm tak berani dekat ngan anjing kan?

Atia Adina said...

siannya ra...yer lah mana nak sangka kan anjing tu nak gigit...pas ni confirm tak berani dekat ngan anjing kan?

eyeyou said...

kesiannya....moga xdee yg serius sbb gigitan tu..

SYANI said...

Kena gigit anjing memang bahaya.. Kesian kat Zura.. Apa pun take care ye..

Fiza Rahman said...

Siannya zura. Hope tak der apa² yg serius. Take care yerp. Daku memang takut klo ngan hanjing nih.

Fifi Nadhrah said...

selamat tak jadi ape2 kak zura.. terkejut saye bace tajuk entry..

ros_reeza said...

YA Allah kak.. terkejut Ros baca entry ni. tapi akak boleh relax pula.. bahaya tu.. notty anjing tu tau..

zarulfarhana said...

Ishhh bahaya nyaaa.. Semoga cepat sembuh ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...