Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 14, 2014

...Selepas Di Baik Pulih...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam hari Isnin.
Semoga aura positif meresap masuk ke jiwa ini.. :P

Hari ni nak bercerita pasal rumah ke 2 Kami.
Alhamdulillah.. Proses baik pulih rumah ke 2 kami berjalan seperti yang di rancang. sedikit masalah timbul tuh adalah perkara biasa. tapi, alhamdulillah. semuanye sudah selesai.

Rumah ke 2 kami tuh memang ade penyewa yang nak menyewa rumah tuh sejak dari dalam proses jual beli lagi. Kawan2 My Cinta dah booking rumah tuh untuk dorang sewa.
semasa dalam proses reno berjalan pon, ramai yang mintak nak menyewa kat rumah tuh.
Tapi memang x terpaksa bagitau dah ade penyewa lah.
sebab kawan2 Cinta memang dah book awal2.

Awal bulan April haitu dorang dah start bawa masuk barang.
yang jadik penyewa adalah geng2 bujang. Harap2 geng2 bujang yang sopan santun lah hendaknye. kikikiki.

okeh.. takmo bebel panjang2 lagi.
haini ai nak tempek gambar kenang2an rumah ke 2 Kami tuh.
Kenangan gambar sebelom dan selepas reno.

Sebelom baik pulih.

selepas baik pulih.. Alhamdulillah.

Kawasan belakang rumah yang di lantaikan.

 Telah di pagarkan sekali.
ini atas permintaan penyewa. Takpeeee.. asal masih dalam bajet. Cinta ikutkan ajer.
dorang bincang dengan Cinta pasal pasang pagar kat belakang rumah nih.


Pintu depan di tukar dengan pintu yang lebih kukuh dah tebal
 dan pasang grill.

pintu belakang masih di kekal kan sebab owner lama dah tampal pintu belakang dengan aluminium. so, pintu belakang masih cantek.
pasang grill bahagian bawah bertutup untuk  elak pintu basah.

Alhamdulillah.. Ini lah 2 rumah Kami.
Rezeki anak2.. Mamapapa hanya menumpang rezeki anak2 saja.

kalo ikutkan 2 2 rumah adalah warna kuning. tapi, rumah tuan rumah kan dah lameeeee. so, pudar ler kuning nye. muehehehe

okehlah.. itu jer lah nak gebang2 kat blog haini.
sebagai kenang2an di masa hadapan.

Sekian.. Kesah rumah ke 2.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

Masya said...

cantik bertuah awak ada 2 rumah, sewakan pun sblh rumah jgk.. senang nak pantau.. walaupun yg menyewa bujang...

azi said...

Tahniah!!!
Zura, akak tumpang bangga....tak rugi melabur untuk aset jangka panjang ni.....nanti senang anak-anak dah ada rumah sorang sebiji...:)

Dhiaqiud said...

alhamdulillah..murah rezki abg cik skluarga..ya pun x sabar nk msk umah br nih..hehe..cantik kaler kuning..

Dhiaqiud said...

alhamdulillah..murah rezki abg cik skluarga..ya pun x sabar nk msk umah br nih..hehe..cantik kaler kuning..

SYANI said...

Alhamdulillah dah setel semua ye.. Semoga dapat penyewa yang baik juga & jaga rumah Zura elok2..

BUNDA said...

Dah pencen nanti pecahkan tengah2..gabungkan jadi satu...besar dan luas lagi...masa tu anak2 pun dah besar2 masing2 nak bilik sendiri kan..
Halaman depan dan belakang pun luas lagi tu...

Kakzakie said...

Beli asset rumah tak merugikan Zura. Selagi mampu belilah. Kelak masa anak kita dewasa tak tahu berapa harga rumah di M'sia ni kelihatan tak pernahnya maintain. Naik-naik dan terus naik..

aine ainun said...

Alhamdulillah. Suka tgk nafira

Cho Zila said...

rezeki anak2kan... tahniahler muda2 dah der dua rumah ...dekat2 laktu.. dah tua2 nanti boleh smabung jadi satu rumah besonyer rumah nanti...

maszmadi said...

alhamdulillah, senang nak mantau umah sebelah2 jerk...

- G C - said...

wah kak, dah ada 2 rumah. terbaikkk!!!

TeacherAzimah said...

aset masa depan ni. bagus zura!

Tihara said...

alhamdulillah seronok akak tengok
murah rezeki anak2 :)

Sue Bee said...

tahniah..murah rezeki, boleh reno rumah lagi..

Liza Yati said...

Bestnya rumah sebelah menyebelah ajer... Bagus melabur rumah ni. Berbaloi baloi.

norhidana miswan said...

mmg nampak lain umahnyer pas ni renovet dik oi.... jgn terslh msk umah sudah... abis dh se akan2 sama je colornyer tuh

lizz said...

waa bersewi2 gitu...dah lawo...
best tau dia ada 2 rumah....
penyewa sebelah senang nak pantau...

Sura Mohd said...

alhamdulillah ...semuanya ikut perancangan..suka kaksura tengok..:)

hainom OKje said...

Mmg seronokkan Zura bila penat lelah nampak hasilnya....tahniah Zura..

eyeyou said...

Alhamdulillah..rezeki bersama..

Myra Jay said...

Alhamduliullah urusan dipermudahkan...
Tahniah ye Zura ;)

Fiza Rahman said...

Bestnya. Nnt klo ada rezeki lebih blh pecah tgh tu jadikan satu rumah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...