Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, April 3, 2014

...Tempat Idaman Hati | BOH Sungei Palas...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam hari Khamis.
Semoga Hari ini lebih baik dari semalam.. InsyaAllah~

Okeh.. jom sambung lagi n3 Family Gathering Kami.
Abes jer meronda kat Levender Garden tuh, Kami bergerak ke destinasi seterusnya.
destinasi ke 2 neh tempat idaman hati i, BOH sungei palas. 
sebelom pergi ke CH, i dah survey siap2 jalan nak ke BOH sungei palas neh. survey kat tenet lah.. hahahaha.

Dari Lavender Garden menuju ke Kea Farm.
Sebelah Kanan.. sebelom Kea Farm.

Jalan menuju ke Ladang Teh.
jalan cantek tapi sempit.

kalo x sangkut tengah2 jalan sebab berselisih kereta,
sekejap jer dh boleh sampai.

Dari tempat parking, kena jalan sket.
mengah jugek lerrr.. hahaha. takpeeeee.. demi nak jejakkan kaki ke tempah idaman, i gagahkan jugak memanjat jalan yang berbukit itu..:P

Yeaaahhhh... nampak dahhhh!
tak sabarrrr~



Auwwwww! Ini lah tempat yang di idam2kan untuk bergambar.
tercapai jugak hajat di hati.. hehehe

My Cinta & My Delisha kat celah lampu. hahaha.

MEREKA.. gambar dari wasap group kami..:)


kemain minat ngan deco kayu tuh. unik kan!

Shopping Teh.
i x beli pape pon kat sini. My Mak n adik ipar yang shopping teh.

teman ini budak minum teh.
dorang ade sediakan air untuk rasa produk teh baru dorang.
blueberry teh ais.. sedap jugak rasanya.

Dah abes shopping.. kita pusing2 tengok kawasan.
ade kilang proses teh jugak kat sini, tapi i tak Kami tak masuk pon. 
i dah pernah masuk dh kilang teh nih. tu yang malas nak masuk tuh.
bila tanya semua orang, pon x de yang nak masuk.. penat dah agaknye berjalan. hehehehe.

kita posing2 jer lah..

mesin menghancurkan daun teh.
zaman dulu kala punye.. sekarang x guna dah. 

penimbang yang di gunakan untuk menimbang daun teh.
Afiah + Delisha.

Cik Ya + Nuha.

My Cinta & Nuha Tomeyyyy.

ngah timbang berat badan n tinggi.
hahahaahha.. okeh~ tipu jer!

candid..:P

dah habes jalan2 pusing2.. moh ler kita balik.
wajib lah bergambar berlatar belakangkan ladang teh kan~

 

Seperti biasa.. hanya Kami bertiga ajer.
My Anis dah kemana-mana dah dengan kakak2 sepupu dia.

Nak jugakkkk.. hahaha.

Jalan2 dalam ladang teh menghala ke parking kete.

My Cinta.

Kak Qila & Alia.. Anak sedara My Cinta.

Kami.. 
memula ingat i ngan cinta jer yang bergambar.
kemain lagi posing ala2 ngah honeymoon.
lepas jer snap.. eh! dia pon menyelit jugak. hahahaha

Sonok dia berlari atas padang yang luas.


sampai ke hujung padang.
Cantekkan permandangan ladang teh tu~
sejuk jer mata memandang.

dah habes posing.. semua dah penat.. jom lah meneruskan perjalanan seterusnye.
shopping kat Kea Farm lerrrrr!

n3 shopping2 kita sambung esok lah. malas dh nak memilih gambar.
hahahahaha. bertabahlah semua.

Sekian.. kesah di BOH sungei palas.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

norhidana miswan said...

mmg best lah dik oi, pemandangan cantik.... suke lah tu gambar lomantik tgh2 kebun teh, tp ada je yg ngaco ek hehehe... tenang je kan kalu pg situ

Fiza Rahman said...

Bestnya. Bilalah bley gi CH lagi ni.

Ayu Ayunie said...

suka sgt gi cameron. sbb suasananya yg sejuk aman je hati ni nengok..

LiYa HaNiF :: said...

bestnya pergi CH.. liya ni dari sebelum mengandung..dah mengandung dahbersalin ni pun x pergi2 lagi hehe....

jom kita pergi.. :)

mamaarifakeem said...

Huwaaa.. bestnya... jalan2.. ramai2x...
Enjoyyy!

Tihara said...

CH ni pegi banyak kali pun tak jemu rasa
kalau dapat suk situ kan best :)

Zee Suhaini said...

dulu pegi tak sempat pon singgah sini zura..malas nak hadap jem..
zee pegi yang kat bharat tu ngan ada lagi satu before bharat tuh..lupa lak namanya..
borong gak teh perisa lemon..sudahnya sampai sekarang pon ada lagi..masa dok situ terai sedap..dah balik umah rasa tak sedap..huhuhu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

saya pun dh jatuh cinta kat boh tea ni
pestime pegi dh jatuh hati..
teringin nak pegi lagi..

cantik kan deko kayu tu..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comel sgt Delisha ngan peplum merah tu .....hihi

Sura Mohd said...

dulu pegi tak singgah pun sini..waa..kalau kaksura mesti byk beli teh sebab kat umah semua peminat teh..

maszmadi said...

syiokkknyer jalan2 sambil posing2...

Papa Mifz said...

rindu pulak suasana sejuk di Cameron Highland....huhu

TeacherAzimah said...

Sy suka teh cameron. Sedap!

hainom OKje said...

Kusss semangat nak pergi ke tempat tehnya Zura....kalau OKje mau kurus dan dan tu jugak tu haha....
Wajib le ambik gambo berlatar belakangkan kebun tea kalau dah sampai CH kan Zura

Mummy Chubby said...

tergelak tgk ragam delisha kat blkg lampu tu...hihihii...comel & notty gitu

Cho Zila said...

akak tak penah sampia yang sini.. yang lagi satu tu pernahler.. gi CH wajibler pergi kebun tehkan. .ala2 ombak rindu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...