Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 27, 2010

...Cerita My Anis...


model x berbayar ai..

petang nih nak cerita pasal my anis sikit.. juz untuk kenangan ai masa akan datang..

Cerita 1...

my anis kat kedai makan.. ngah2 tunggu makanan..adelah sekor kucing datang dekat ngan kerusi papa dia.. masa tu papa dia ngah makan kopok lekor.. papa hulur lah kopok tu kat kucing.. agaknye kucing ngah lapar.. dia cakar lah tangan papa anis nih.. pastu tetiba..

" eh!! kakak babab kan" My anis jerit kat kucing..

siap bangun atas kerusi pastu tepuk meja...
hahahahahaaha.. ai ngan hubby bantai gelak tengok gelagat dia.. mana ntah dia tau perkataan babab tu.. ai ngan hubby ai x pernah pon guna perkataan tuh.. nasib baik tau maksud dia ape...
rasa comel sgt masa tengok reaksi dia marahkan kucing tuh...muahahaha

moral: jangan sebut perkataan kasar depan anak2.. sebab mereka sgt cepat mengikut..

Cerita 2...

Mama baru abes masak..
papa ngah layan game facebook..
My anis ngah main masak2.. color2 buku...

dah siap masak.. mama pon nak hidang nasi..

Mama: kakak anis~kemas mainan cepat.. kita nak makan nih..

My anis : Okeh bos!

Mama: erk!

Mama: Tolong mama bentang surat khabar~

My anis: okeh bos!

Mama: Tolong tutup api dapur.. air mama dah masak!

My anis: okeh bos!

muahahhahaahhaha... ai jadik bos okeh!!! masa memula dengan ayat "okeh bos" dia tu.. ai gelak sorang2... ai yang letih masak rasa terhibur jek dengan gelagat dia..

budak2 sekarang nih sgt bijak.. macam2 bende dia tahu... My anis sekarang dah boleh jadik pembantu ai dah kat rumah... kerja2 ringan kat dapur pon dia slalu tolong.. dah besar rupanya anak mama nih~ dah boleh tolong mama buat kerja rumah dah yer...

mungkin ini lah dia hikmah yang Allah hantarkan pada kita melalui anak.. bukan jer sebagai pengerat kasih sayang papa dan mama.. malah dia jugak mampu hilangkan penat lelah seharian bekerja...

sekian.. n3 pasal my anis..

p/s: anak2 korang pernah x buat bende yang korang x jangka pon dia boleh buat?

12 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha plak,semalam masa melawat anak kawan kak eliss, lepas dier kiss baby tu, dia kiss kat eliss.ingat kak eliss jelez agaknya dia kiss baby.hahahaha.lawak la nuha.

Uda said...

bagus laa kak anis ni.. ringgan tulang suka tolong mama..hope sampai kebesar cam ni.. yer kak anis..

Kancilbiru said...

wahh so clever anis ni....

Fieza79 said...

btul tu..kdg terhibur ngan keletah ank2 neh...
ank2 skrg makin bijak tak cam kita dulu kan?

Aidi-Safuan said...

xde anak. so xde kenangan. sob2. :(

fairuz n nani said...

baby anis yg clever...ngeeee~

windi said...

Anaklah pengerat kasih sayang.

ellis suriyani said...

ehem..blog ellis dah ok..dh x de error lagi..ekeke..

Lia3003 said...

cute ur anis...bila lah saya nak merasa ada anak..haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

cutie...cutie...nak babab kucing...hiihihihihi!

aqamz said...

comel nye kesah die.. geram sgt..

Ad said...

ha ah lah ra...anak ni memang penyeri...rasa bahagia sangat ada dia....macam2 kerenah dia menghiburkan hati kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...