Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 21, 2010

...Semalam Adalah Cuti...Tapi!! Dam!!!...

semalam ai cuti.. temankan laki ai pergi hospital klang..
konon nye nak buangkan benjol kat kaki dia..

TAPI!!

hampes.. menunggu jek lebih.. masuk bilik dokter tak sampai 5 minit..keluar.. cakap pospon!! cis jek kan!!! ini lah jadiknye kalo berurusan ngan hospital kerajaan!! bukan nak kondemkan hospital kerajaan.. tapi itu lah hakikat nye..

kepada pihak kerajaan.. tolongggggggg la amik tindakan untuk menaikkan lagi perkhidmatan di mana2 hospital atau klinik kerajaan... tak pon skali skala try gi spotcek dokter2 kat hospital tuh.. buat kerja ke tak??.. laki ai kata.. menyembang jek lebih dalam bilik tu haaa...

tapi pesakit kat luar tu.. sampai x cukup kerusi menunggu!!! kalo la rakyat malaysia nih kaya raya semua.. x de nye dorang buang masa kat hospital kerajaan tuh!!! pleaseee la!!!

sekian.. aku yang ngah hangin!!!!

p/s: sape yang kerja kat klinik atau hospital kerajaan yang berani nak bangkang n3 ai nih.. sila kan!!! jgn pakai annon.. ai x layan!!!

EMO!!! DAMMMMMMM!!!!

13 comments:

CiK QiQi said...

sabar cik nafira...sabar...tp cik qiqi pon grm gk ngn hsptl krjaan..mntang2 kite ni xbrape berada....wt la lynn yg ok..kengkadang doktor tny kita, kita, kita nie sakit hape..ade ke ptut?

Muka 2 kalo nak harapkn depa snyum, mintak maaf la......

Siti said...

huhu..selalu gitu la....nak wat caman..ramai pesakit kot.

Kancilbiru said...

assalamualaikum...tumpang lalu...hahahaa...saja kasi lagi panas..

chugie said...

sabar.. emm tp tu lah, bukan nak kondem sesaja..
penah sekali tu, sy dtg melawat ke spital Sg buloh.. n kebetulan jalan kat bahagian pesakit luar di bahagian kecemasan..

ada pesakit lelaki tu demam, mcm teruk lah jugak sbb nampak die betul2 x larat n terbaring, sian sebab tunggu giliran berjanggut.. lama giler lah! kesian betul pd yg sangat2 memerlukan tu kan.

kertasMerah said...

biasalah la...ana yang demam panas seminggu ni pun doktor tu bg antibiotik sekeping dan panadol sekeping..haha~biasalah..mungkin kita x tahu kan..

fairuz n nani said...

sabar sis..huhu~
sy pon slalu x puas ati jugak layanan hospital kerajaan ni..sy ingat lg kakak ipar sy keguguran gara2 hospital kerajaan...bayangkan la org tengah sakit2 die boleh suh tunggu..huhu~

pak long said...

salam..
sesekali kita nak ngamok jugak dalam bab ni..mentang-mentang kita tak tahu keja mereka...boleh kencing kita sesuka ati...

|| NaFiRaa || said...

Cik QiQi...
tu laa.. kalo org yang berduit x nak nye pergi hospital kerajaan nih.. sebab dah tahu service dia cam ner.. sis yang x de duit nih lah terpaksa pergi jugak!!

|| NaFiRaa || said...

siti...
kalo kita menunggu lama tapi dapat rawatan yang sewajarnye.. rasanye x de lah nak hangin sgt.. tapi!! dah lah kita nunggu lama.. jumpe dokter x sampai 5 minit.. pastu dokter cek lebih kurang jek.. mana org x hangin~

|| NaFiRaa || said...

kancilbiru..
w'salam.. hahahahaaha.. mmg kasi panas..hahahahaha

|| NaFiRaa || said...

chugie...
service dia mmg teruk kan.. sambil lewa jek layan pesakit... mentang2lah kita nih x bape nak kaya~

|| NaFiRaa || said...

fairuz n nani..
kan~ dia ingat kita nih sakit main2 ke?? cuba kalo dia sakit org suh tunggu2!!

|| NaFiRaa || said...

pak long...
w'salam.. betol tu pak long.. mentang2 lah kita nih org x bape nak tahu kerja dia.. sesuka suki dia nak kencing kita~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...