Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, July 12, 2013

...Mama Bangga Dengan Kakak Anis...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat semua..
BZ pulak hari ini.. big boss baru balik out station. nak kena buat dia punye claim haa.. x de duit ler tuh..muahahahaha

hari ini nak citer pasal My Anis pulak.
pasal puasa dia..

sudah 2 hari berjaya puasa penuh!
mama bangga dengan kakak~

walaupon agak banyak drama yang menguji kesabaran mama nye.. tapi berjaya jugak habeskan 2 hari puasa. kadang2 hilang sabar gak nak menjawab bila dia tanya dah boleh berbuka ke?? ulang2 kali.. mama nye jawab pukul 7.30 baru boleh buka.. jap lagi dia tanya lagi.. aduhaiiii.. mula lah mamanye nak jadik tarzan..

tapi bila di ingat balik.. ai dulu pon cam tuh jugak.. lagi parah My Ma x keje.. asik lah duk kena menjawab ai tanya dh boleh berbuka ke belom.. hahahahaha.
sabarnye My Ma menjawab dulu.. tapi kalo ai buat drama lelebih My Ma kata.. kalo nak buka gi buka.. :)) tapi ai tak buka pon.. drama jer lebih.. kakakaakkaka
so, sekarang! rasakan pulak bila sendirik jadi mama.. tau hangin nak menjawab soklan sama dari anak.. hahahahaha.. sabarrrrr.. bulan pose kena banyak sabar.

oleh kerana berjaya puasa penuh, segala kehendak dia kat bazar ramadhan di turuti papa dia.. ye lah kan~ dh seharian tahan lapar dahaga.. so, bagi can lah dia makan ape yang dia teringin.. setakat nih dia memang selera time berbuka.. cuma time sahur jer kureng sket selera dia.. cuma paksa dia makan kurma dan minum air masak lebih sket.

Syukur.. x susah sangat nak latih My Anis puasa sebab dia sendirik yang nak puasa.. mungkin sebab kawan2 dia kat pra sekolah ramai yang puasa.. so, dia malu kalo x puasa.
dan yang paling best.. 2 hari puasa 2 hengget lah Duit mamanye terbang.. berjanji sangat.. rasakan.. hahahahaahha.. 

x salah kot bagi reward kat anak supaya dia bersemangat nak puasa kan..:)

sekian.. Kesah puasa My Anis.

P/s: Ape kesah puasa anak2 korang?

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

SYANI said...

Tahniah Anis....teruskan sampai hari terakhir Ramadhan tau..

nazeef nazeem said...

tahniah kakak..nanti kene bagi duit raya kat kakak anis lebih skit nih...gigih dia pose ...hehehheheeh

Kakzakie said...

Kakak setuju Zura. Budak perempuan memang mudah sikit nak berpuasa sebab ada sifat malu itulah..

Tahniah Anis sayang.. auntie sayang budak macam Anis ni..

Eliss Mie said...

nuha berjaya sekerat hari. yg kelakar ms first day, k eliss ckp kalau nuha lapar ummi msk megi. terus nak makan megi. ms tu dah 12.30 dah. skang ni pagi2 dia tak bfast kt taska , thari baru lunch. ok la tu :p

Masya said...

amir x puasa lg sebab x sihat...

krole said...

wah~ tahniah...pandainya wak didik ank...insyaAllah kalo ank krole da besar mcm adik anis ni confirm krole bat camtu jgk...hm...tak salah bg reward...slh satu cara menaikkn smngat dorank tu...lambat laun dorank faham jgk erti puasa di bulan ramadan ni

Papa Mifz said...

oh gambar tuh Anis tengah mintak Rm2.00 ke tuh...hehe

mama lieyna said...

Bagus kakak anis, teguhkan iman ye..hehe.. moga dpt puasa penuh, dpt rm30 dr mama :-)

Tak salah reward anak2 utk benda baik camni,,

Norlizayati Othman said...

Bagusnya anis dpt posa. Adam bekum dpt pisa. Hu.. tringat lak iklan burung murai.tu. ayah dia sabaq ja jawab murai buk2 kali. Heheje

Sura Mohd said...

Syabas Anis..nanti mesti byk dpt duit raya..Zura..dolu2 pon akak slalu bg reward kat ank2dara akak klau diarang posa penuh..:)

umi alya said...

Tahniah Anis, xper bg ganjaran sbg pembakar semangat..


psstt: Akak minta maaf ye sbb terdelete komen Nafiraa kt blog akak, ia tanpa disengajakan.. maaf sgt2, ralat2x:(

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

syabbbbas Anis!!!
syabbbas mommie die jugak..
takpe.. sabo mama, saboo..
yg alya ni sahur bangun tp blk skolah dh buat muke kesian..
alllaaaahai!!!!

..::..aRe-Na..::.. said...

SALAM ZURAAA...wahhh rindunyaaa..lama x jenguk blog ni heheheee....waa cayalah kakak anis...leh pose penuh.....bangganya...hehehe..zura ada instagram x?senang ckit nk jmp kat sana kihkihkihh...

izan mama mia said...

yeee,,boleh komen kikiki

tahniah anis,,, sllnya budak perempuan tahan puasa,,,kan

Fifi Nadhrah said...

waaa.. bagus la anis puase.. fifi dulu pon puase berduit.. hihi..

Myra Jay said...

Hheeeee.. sabo jela biasalah pertanyaan budak2 kena layankan jela :)

Tahniah kakak Anis, vangga jugak ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...