Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, July 31, 2013

...Semakin Di Penghujung Ramadhan, Badan Semakin Lemah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.

nak tergelak plak bila tulis perkataan Rabu tuh.
ahahaahaha. Sian My hubby.. pakai baju x bergosok hari nih..
gara2 bini dia dah blur sgt hujung2 Ramadhan.

Dari semalam badan memang penat sangat2. sampai selera makan x de~
sekali semalam ai sambut Pra Raya*sambil nyanyi lagu raya.
tu agaknye badan super duper penat. nak period rupernye. 

malam tadi tido awal sebab badan x larat sangat.. rasa baru 2 jam tido tetiba bunyi alarm kat hp my hubby.. rasa geram tetiba.. nape alarm hp nih bunyi awal sgt??? awal lagi kot! skali bila tengok betol2 dah pukul 4.30pagi! Allah~ nape cepat sangat masa berjalan nih. bangun jugak dalam keadaan terpaksa.

lepas sahur, ai duk pikir2 dengan kepala otak yang x bape nak sihat nih.. hari nih hari Selasa kan~ x perlu gosok baju.. trus gi landing sebelah my hubby. kol 6.30pagi baru menggelupor mandi. lepas mandi my hubby tanya. sayang x gosok baju abang eh?? 
eh..bukan ke hari nih hari Selasa? hubby jawab.. RABU lah.. Hahahahahaha. 
maafkan dinda yer kanda~ dinda lupa haini hari Rabu. hahahahah. so, pakai lah baju yang di gosok sendirik oleh my hubby.. dia gosok ala2 koboi.. muahahaahhaha

Teruk kan?? bila badan lemah, pikiran turut sama lemah~
Moga terus diberi kekuatan untuk meneruskan sisa2 Ramadhan ini, walaupon x dapat melakukan banyak ibadah~ x de rezeki.

sekian.. kisah orang lemau.

P/S: share lah dengan ai ape petua korang untuk kekal cergas di hujung Ramadhan nih~






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

lieyalatif said...

keh keh keh ...ni tak sabar nak cuti yeak zura tu dok blur pagi2 ni heheheeh...hati dah takde di tempat keje...mcm lieya la nieh...dok menghitung hari nak packing kain baju ni heheheehehe

Atia Adina said...

hihihi ... ka ad plak dah hujung2 ni memanjang je bangun sahur lewat ... kunci jam kul 5 .... tapi terjaga dengan bunyi alarm kul 5.30 .... hari2 kalut ...

Zee Suhaini said...

sama la kita..memang lemau sesangat dah ni..

awalnya zura raya..sure sambung terus ni..hihi

Sidratul Muntaha said...

makan sahur lewat
selalu aku bgn pkl 430
mkn pkl 5
aku amik supplement shaklee
klu tak
mananya ade tenaga nak buat kuih mlm2.
minum air msk byk2
n also
ais tu mmg melemahkan bdn
tu jelah petuanya
pemudanya aku tak thu
ahahaha

SYANI said...

Aku pun ingat hari ni hari Selasa...

lizz said...

memang hujung2 ni lemau sikit...saya baru sihat demam...sahur pun tak lalu huhu...

azi said...

Zura, akak pun dah hujung-hujung ni, memang rasa malas nak bangun he..he.. dulu bangun pukul 4.00, la ni dah lajak pukul 4.30..he..he..

Mummy Chubby said...

hehehee...biasala, mood nak raya je kan.cuba la mkn kurma sebiji dua pagi.insyaAllah, de la tenaga skit tu

Wak Gelas™ said...

salam ramadhan mak tuu.,ehHee

Kakzakie said...

Tekad nak dapatkan ibadah sebanyak mungkin sebelum ramadhan hilang buat kita cergas zura.

Izan Ishak said...

bila badan lemah... minda pun ikut sama lemah kan. izan pun kekadang rasa tak tahan je dgn si kecik yg dok ngempeng ni. makan sahur pun tak banyak mana... haihhh... kurang pahala posa bila teringat nak buka itu ini...

miazara ina said...

yela mkn nak akhir..makin x larat jd nya....mia pun period this week..tp dh nk hbs..

wahida said...

mmg dah hujung2 ni mmg lemau sikit kan...aku pun sama...

Myra Jay said...

Hheeee, hubby zura cuti hari Selasa ke? biasalah zura mood nak raya le tu yg smpai lupa hari :D

mama lieyna said...

Ekeke..sian hubby u..

Samalah, makin longlai akk pun..zura, gosok baju siap siap time weekend..akak cenggitu ler, 5 psg siap digosok ..tak la kelam kabut weekdays..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...