Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, July 19, 2013

...Nak Tengok Sangat Gambar Saya Terkini kan! Nah~

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.
Moga kita sama2 mendapat keberkatannye.

Ok.. dari 2 n3 lepas.. ade yang mintak ai up gambar terkini. ai citer pasal ujian darah.. korang request nak tengok gambar plak.. macam2 lah korang nih.. ai kemain lagi x mo mention pasal Atkins diet tu.. tapiiiii korang nih memang bijak ler.. cepat jer tangkap kan! kan!

jadiknye.. pagi2 jumaat nih ai upload lah gambar progress diet ai. 
walaupon dengar2 penurunan KG ai banyak.. tapi idakler ai kurung keding weiii.. ai mula diet dengan berat yang BANYAK.. so, banyak ler nak kena kureng kan~

 gambar ulang tayang.. 
gambar last sebelom ai start diet. 
masa nih berat ai 96KG..huhuhuhu.. nak meletops dengarkan..
walaupon gumuks, manis ade kan! kan!*statment mintak pelempang!

oklah.. citer sket nape ai diet k~
masa punya berat ini, ai x sihat.. sakit kepala.. gi cek dokter..
dokter kata BP tinggi. doc kata kalo nak bagi makan ubat darah tinggi terlalu muda.. tak kan nak amik sampai ke tua.. so, doc cadangkan ai cuba turunkan berat badan.. doc bagi lah cara2 nak diet untuk kurangkan berat.. bukan diet Atkins yer.. diet kurangkan pengambilan kalori.

pastu adik ai nens perkenalkan diet Atkins nih.. bila ai start..ade penurunan.. lepas tuh ai terus google pasal diet atkins untuk tambah ilmu.. lepas jumpa 1 blog yang citer pasal Diet atkins nih.. ai baca blog tu sampai 2 kali khatam.. baca semua n3 dia dari mula sampai akhir. Alhamdulillah.. diet ini sgt berkesan pada ai.. so ai teruskan diet nih sampai sekarang. :)

gambar ulang tayang jugak..
masa nih berat ai 83KG.. semua baju kurung yang lama2 dah boleh pakai..
kebaya pendek ai pon dah leh muat jugak..
happy sangat..:)

terkini.. malam tadi amik gambar.
nak kuar gi Aeon Big.
Berat semalam adalah 76KG.. Alhamdulillah.
Total penurunan setakat semalam.. 20KG.


berkat sokongan dari Suami tersayang + keazaman ai untuk turunkan berat demi kesihatan akhirnye membuahkan hasil. tanpa sokongan My Chinta.. memang sukar nak capai sampai ke tahap ini. 

okeh.. tu je lah nak tunjuk2 haini. harap2 kuat lah semangat untuk terus berdiet dan capai berat ideal ai.. amin.

sekian.. n3 tunjuk gambar..

P/S: kalo ade yang nak cuba diet Atkins nih, nanti ai pm korang ape blog yg citer pasal atkins tu k~ banyak sebenarnye.. google jer~



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

38 comments:

Myra Jay said...

Wowww Zura, kagum sangat... :)
20KG turun.. Itulah berat yg myra pun nak turunkan jugak ;)

Nanti syer la Diet Atkin yg Zura amal tu acaner ye ;)hehee

umi alya said...

turun 20kg, wowwwwwwwww.. menakjubkan.. good luck

Mummy Chubby said...

tahniah! 20kg is great achievement la dear...at least awak beringat demi kesihatan.muda lagi kan...chaiyok! chaiyok!

iela said...

wowww...tahniah berjaya turunkan berat badan ...usaha demi untuk kesihatan ...bagus nanti leh try diet atkins ni lah...

lizz said...

waa kagum u....
dah kurus dah macam ala2 nens
..

Dhiaqiud said...

Fuyooooo....dah kurus...bnyk sgt turunnye...c.ya pun nk diet gak nih..hehe..

miazara ina said...

wah hebat..:-) great job

Eliss Mie said...

wahh..selim melim la pasni :)

Aine Ainun said...

Yeahhhhhhhhhhh......tahniah..=)))
kan selim mama anis n delisha=)

kan kan..kalo sungguh2 mesti boleh...=)
berat saya turun 2kg bulan ni..=).

SYANI said...

Memang nampak perubahan... keep it up ye...
[Nak diet juga tapi tengah menyusu badan, so kena pospon dulu la..]

- G C - said...

wowwwwwwwwww.. kurusnya.. lepas tu nampak sangat cantik!!! dah macam remaja gitu.. terbaik la atkins diet ni..

wahida said...

perghhhhh...gila la weh...sumpah aku kagum!! kagum dgn penurunan berat badan yg sgt banyak dan kagum dgn keazaman ko yg tinggi utk turunkan berat badan..serius aku ckp, kalau aku mmg tak mampu nak buat diet atkin ni sbb pada aku mcm semua benda tak boleh mkn...hahaha...ko pun tau kan aku suka mkn...

gud job nok, serius nampak perubahan ketara bentuk badan ko...sekarang lengan dan pinggang dah kecik...sgt teruja aku tgk beb...aku tumpang hepi utk ko...

dah tak payah nak amek ubat darah tinggi lah kan..

Alhamdulillah...syok lah beraya tahun ni, dpt pakai kebaya mcm anak dara dulu...mesti ramai org puji ko nnt dan tanya apa petua ko kurus...

lagi sekali tahniah ye dear...sgt2 hepi!!

Jue a.k.a Ibu 2F said...

wah..betul2 kagum...
boleh share tak mcm mana atkins

Kakzakie said...

Syabas Zura... kalau tak gigih kakak percaya tak boleh buat calang-calang org diet atkins ni. Banyak benda tak boleh makan.

20kg bukan 2kg hebat betullah Zura.

Atia Adina said...

wah hebat ... teruskan usaha ... :)

nazeef nazeem said...

amboiii dah kuruss...santekkk dah...jelesnyer......lepas bersalin ni harus diet nih..tercabar rasa!! tahniah!!

Sura Mohd said...

WOW...apapun kaksura tabik ngan zura..akak pun xleh camni..bila tengok zura boleh..cam semangat pulak akak nak diet..hehehe..

ainnoraini said...

makin cantik...
raya ni nak jumpa zura la...bukannya jauh pun kita ni kann..duduk satu shah alam jer...

ct cheery said...

wow!!!banyak nyer turun sis..dah kurus siot..jelesnyer i..huhu

ct rahani said...

wah tahniah zura.. sgt kagum dgn kegigihan zura.. klu la kilo tuh boleh derma, daku dh mintak sket tau.. ekekeke.. daku lak dalam misi nak naikkan berat badan.. huhu..

Aishah Jahirah said...

tahniah...wah melaram la raya nanti..mmg banyak 20 kg tu...

diana said...

tahniah..teruskan usaha..kagum nya..:)

::NureeN:: said...

perghhh... tahniah
mmg nmpk perubahannya..
penurunan tu sama mcm nureen dlm pantang plak
trun byk tu jgk :)
hepi tgk.. hasil yg sgt memberangsangkan :)

zarena heeney said...

mmg byk turunnya tu
mmg perasan masa tgk gambar yg pki baju hitam tu
dah slim

eyeyou said...

meletop uuuu... i loikee!! :)

Fifi Nadhrah said...

terbaik la kak.. tetibe datang semangat nak diet,.. tunggu da ready saye pm.. hahaha..

Norlizayati Othman said...

Alhamdulillah. 20kg tu. Nak kurus jugak. Huhu... membakar semanhat liza jugak ni

mama lieyna said...

Fuyoooooh... mmg terbaik lah zura..

Tahniah..

Kongsi2 la lagi tips2 diet awak kt sini, nnti akak bleh rujuk dr blog zura je :-)

Papa Mifz said...

Oh terbaik mampu turun 20kg tuh,PM perlu contohi nih,huhu

Masya said...

tahniah.. banyak jugak yer.. turun sampai 20kg mmg bgs ni...

azi said...

Zura..
akak kagum sangat dengan semangat Zura..memang nampak ketara sangat perubahannya, bagus zura ni, ada disiplin, macam akak ni, pantang tengok makanan, mesti nak makannn..Zura, tolonglah bagi petua ye..akak pun nak kurus jugak. Berat akak sekarang 72 kg, kalau turun dalam 7 kg pun cukuplah, paling penting akak nak kempiskan perut ni...nanti bagi tip ye..

p/s raya ni mesti Zura boleh melaram sakan ye..mesti suami bertambah sayang...tahniah!!!

Tihara said...

tahniah zura, bukan keje senang nak turun sebanyak tu...zura tetap sweet

izan mama mia said...

baguslah dh turun banyak
bolehlah melaram raya nnt ehe

akak pulak nak naikkan kg...
camana ??

lieyalatif said...

seronok berat dah turun banyakkan....kawan2 lieya n lieya pun buat atkins nie....sonok ade geng ni bile lunch time rehat ade le geng makan lauk ajek ekekekeekek....

rase sihat n ringan badan bile dah turun kg byk ni kan....tahniah tau...byk gile penurunan awak....lieya dari 61kg dah turun 50kg...hepi gile...baju saiz m dah tukar s balik...

hepi atkins dear...

Fifi Nadhrah said...

singgah pagi kak zura..

GREENJADE said...

wowowow zura byk benor turun nye..mmg betul2 disiplin ni.

ai turun 4kg..naik 5kg..haihh laaa..kena diet gak ni perot dh makin moncit huhuhu

εïзmummyHazaεïз said...

peewwwiiitttt... comel zura.. kite pulak ni xtau la

Izan Ishak said...

tahniah zura! byk betul penurunan sampai 20 kg tu. syukurlah tak perlu nak makan ubat darah tinggi tu.

mesti syok kan dapat pakai semula baju lama2... izan pun sedang melaluinya juga. happy sesangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...