Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, May 6, 2014

...Di Hari Lahirnya...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam petang Selasa.
bersiaran lagi hari ini.. masa luang waktu lunch.. malas nak makan. td dh bancuh milo.

06.05.2014 genap usianye 3 tahun..

petang ini nak abadikan sedikit cerita pasal birthday girl kita.
pagi tadi berlangsung seperti biasa. dia masih mamai2 masa papa angkat dia untuk hantar ke rumah pengasuh. masa salam dengan dia. i wish.. Happy birthday sayang. terus bukak mata. hahahaha.. pantang dengar happy birthday! terus senyum semewek!

kalo nak bandingkan perkembangan Delisha dan kakak dia.. perkembangan Delisha dari semua segi sangat cepat.. lagi2 bab bercakap. kadang2 naik stress mamanye nak melayan bila dia suka menjawab. dia cepat bercakap sebab dia ade geng untuk bercakap.. kakak dia sentiasa bersembangbergaduh dengan dia. itu yang semua perkataan dia dah pandai guna.

kebelakangan ini selalu dengar dia guna perkataan yang i sendirik x biasa dengar. bila di risik2 dengan pengasuh dia..rupernye anak i cakap jawa u! hahahahaha. suami kepada pengasuh anak2 adalah orang jawa. tak pasal2 anak i pandai cakap jawa nanti. mamanye pulak yang melopong x paham. hahahahah

Kuat merajuk orangnye.. kata papa dia.. ngikut perangai mama..kahkahkahkah.. x pepasal!
kalo merajuk sket lagi ke dapur. hahaaha. tapi cepat sejuk bila di pujuk.

Anak yang bermulut manis.. selalu buat hati mamanye berbunga2 dengan ayat2 dia.
dari mulut dia selalu dengar ayat.. sayang mama~ mama cantek la~ cantek lah baju mama~
kalo di suap makanan ke mulut dia.. dia akan cakap.. sedapnye mama suap~ manis sangat kan ayat2 dia. Kalo kakak dia jenis yang pemalu sket. susah nak keluar ayat2 manis cam tuh. beza antara 2 anak. hehehe

Delisha nih agak garang orangnye.. kakaknye lembut hati.
bab berebut ape2 dengan kakak dia mesti dia nak menang.. kalo x dia guna lah modal melalak dia. hahahaha.

Terima kasih buat semua yang wish birthday untuk anakda Delisha.
Terima kasih jugak atas semua doa2 dari kawan2. saya aminkan semua doanye..:)

Sekian.. coretan buat anakda Delisha.

Elissmie.. setakat ini belom ade ape2 perancangan nak wat birthday party untuk Delisha.. tapi kalo nak datang rumah, dipersilakan.. boleh jer datang bila2 masa pon. tapi kena call dulu..kalo x makan kopok keping cicah air teh o jer.. hehehehe.

KakZakie.. Kakak, mamanye pulak seram bila cakap nak bagi adik. hahaha

Syani.. Belom ade hadiah lagi.. malam nih potong kek jer lah kot. hehehe



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

ct cheery said...

happy besday delisha!

Zee Suhaini said...

boleh sangat dah tu zura bagi adik..hehehe

setiap anak tak x sama kan..selalunya anak no.2 ni lain sikit..dulu tak percaya jugak cakap2 orang..tapi biler kena batang idung sendiri baru rasa..

TeacherAzimah said...

zura..ni baru 2 dah meriah dan berbunga2 hati mama. cuba tambah lagi 1, mesti lagi ceria hidup. cer cuba...cer cuba... :p

umi alya said...

3tahun.. ya tak ya jugak, sebagaimana saranan rakan2 lain, akakpun setuju kalau zura n suami tambah ahli keluarga, mana tau terus dapat kembar lelaki, boleh tutup buku daa.. aamiin...


Selamat hari lahir buat delisha..

norhidana miswan said...

selamat hari lahir Delisha syg, moga jd anak yg solehah,anak yg dgr kata n anak yg baik yek...

delisha ni beza 3-4bln je ngn aiyan... tp tak pndai ckp sgt lg, bdk2 pempuan mmg cpt matured kot... hahah ckp jawa ek, sile rujuk ngn akak... akak pandai ckp jawa

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat hari lahir Delisha.. semoga menjadi anak yg solehah ye :)

Fiza Rahman said...

Comelnya. Happy born day delisha. Semoga membesar sebagai anak yg solehah.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

anak no.2 memang sweet talker macam iolss..hahahhaha perasan :P hihihihi

ros_reeza said...

happy birthday Delisha.. moga membesar menjadi anak yang cemerlang dari segala segi :)

Tihara said...

alhamdulillah,
selamat hari lahir Delisha yang comel

makcik Tab ni pun baru belajar cakap Jawa, nanti boleh lah borak2 dengan Delisha dalam bahasa Jawa.. :)

Zasillah Ariffin said...

happy birthday delisha :)

adrianna syaz said...

Selamat hari lahir delisha :)

Myra Jay said...

Alhamdulillah, kita syok kan tengok bila anak membesar dengan perkembangan yang sihat depan mata ;D

eyeyou said...

hepi besday adikkk...nak adik lg x? hehehhe

hainom OKje said...

Itulahkan ZUra namanya aje seperut tapi perangai mmg cukup berbeza...Delisha ni pandai ambik hati mama rupanya....tu yg mama tak bersedia nak bagi Delisha adik lagi tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...