Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 9, 2014

...Hangat Jugak Rahsia Kita Semalam yer!...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Jumaat yang penuh berkat.
Semoga kita semua mendapat keberkatan nya. Amin~

Fuhhhh.. dah tengah hari baru ade ruang nak tulis blog.
pagi tadi kemain sibuk. tetiba pulak banyak keje. hehehe

Hangat jugak citer Kita semalam yer.
macam2 komen ade.. ade yang buat i tergelak2 baca. hahaha
dan bermacam2 petua dapat dari cerita kita SEMALAM.
TA ajak tukar senduk.. petua yang paling comel setakat nih. hahahaha. nanti ade rezeki jumpa, kita tukar2 senduk yer TA. :)

Tapi betol lah ni Uols!
i memang takuttt sangat nak beranak lagi.
2 kali bersalin secara paksa(induce) sebab ade masalah darah tinggi semasa mengandung, membuatkan i serik dan takut nak beranak lagi.
kalo Cinta boleh tolong beranak dah lama i pass bagi dia jer beranak.. hahahaha

Ada jugak i tanya Cinta.. dia larat ke nak layan kerenah bini dia bila i peknen.
dia asik jawab dia OK jer. walaupon i tak pernah kena morning sickness yang teruk masa peknen 2 anak tuh.. tapi i tetap banyak songeh dari segi lain.. tetiba x leh jalan lah sebab x cukup kalsium lah*sukamengelatminumsusu.
x larat nak keje lah.. x de mood nak masak lah.. macam2 lah lagi.

Haaaaa... ade 1 bende yang akan jadik kalo i peknen.. My Cinta akan mabuk2. walaupon x teruk. tapi dia pulak yang terlebih loya lah.. muntah2 lah.. nak makan buah mangga muda lah.. masa peknenkan Delisha lagi kesian.. dia kena batuk2 sampai lah i bersalin. masa tu ade kawan Cinta tegur.. dia kata Cinta tu alahan sebab isteri mengandung. lepas bersalin nanti mesti ok. skali betul u! lepas jer i bersalin tetiba jer batuk dia ok.
ramai yang kata, kalo suami yang alahan masa isteri peknen itu menandakan suami tu terlebih sayang isteri. kan! kan! kan!..hehehehe.. 

Haih~ makin bercerita.. makin nebes plak i rasa.
Korang tau x apa alasan yang i bagi kat Cinta sekarang untuk hold dulu niat tu?

Tunggu Hospital Shah Alam buka dulu!
hahahahahahaha

Sekian.. 

Ps: doakan saya..hehehehe





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Doa akak semoga Nafira di kurniakan zuriat lelaki pula. AMin..

Sura Mohd said...

alah..tak yah la tggu Hospital Shah Alam..hehe..mengandung dulu..akak doakan zura ya..apa susah masa mengandung amik la supplement..malas minum susu amik pil..shakleekan ada hehe..mintak jer chenta tu sponser set mengandung..haha..

sue zainun said...

hahaha memang pon selalu dgr org ckp kalau suami alahan tu tandanya suami sayang lebih..haha..

Ayu Ayunie said...

alolo.. sweet je cinta hati zura tu. mmg dia dah nak sgt baby lagi tu. insyallah zura. preggy kali ni lebih dipermudahkan. kena pk positif je tau. banyakkan doa. petua2 dapat boy sume ikut. ayu doakan yer moga rezeki korg pasni dapat boy. amin..

ct cheery said...

hahaha..alasan boleh diterima pakai jugak tu..kahkahkah

Kakzakie said...

Zura ni kalau nak tunggu adik dah besar. Kalau dari sekarang mana tahu masa bersalin hospital pun siap..

So ready and go! Jgn bertangguh.

GREENJADE said...

lee...sabo jer ler..hihihihi

don't worry Zura...just carry on jer..hihihi

mana tau pegnen & bersalin kali ni smooth jek..who know kan..?hehehe

tamo risau2 yer...*hugsss

Cho Zila said...

Hospital Shah Alam dah dekat nak bukaktu.. tak tau...
akaknipun tiap kali mengandung macam2 penyakit mai.. orang kata masa beranakjer susah tapi akak mulajer tau peknen memang macam2 masalah mai.. duk ulang alik sepitaljer... akak darah tinggi gak masa ngandungjer... tu yang agak takut nak ngandung...

norhidana miswan said...

hahhaha akak mcm kamu jugak dik, masa peknen ada darah tinggi... seksa betui lah... dok kuar msk spital je kejenyer...

ko ok gk lah dh 2 akak ni baru sorang... kwn2 sedara mara sume dh sbk tanya.... ntah kadang akak kot yg msh fobia, nsb lah laki akak takde ckp pe

misz sheyla said...

untung la kalau suami yg mabuk time kite pregnant...huhu xde la lembik sgt kite kn...

Maria Firdz said...

Moga dipermudhkan...

εïзmummyHazaεïз said...

hehhee jom curi sendok kat umah haza.. banyak boboi mcm TA. heeheheh

aunty dulu curi sendok kat umah mil, dapat boboi yg bongsu lps 5 gurl. MIL ade 6 boboi ^__^

umi alya said...

Induce?? fobia sbb pnah merasa tp sib baik bersalin 3 anak kemudiannya, normal & dipermudahkanNya, aamiin..

Zurapn tentunya BOLEH & kena yakin BOLEH.. Insya Allah.

NzA said...

Alhamdulillah akak xde masalah masa pregnen w.pn dtg jugak mengada2...tapi 4 org ank semua induce...namun brsyukur akak sakit jap je n sgt senang bersalin....

Mummy Chubby said...

hehehee...sengih sorang2 baca entri awak ni.permintaan suami jangan ingkar ye.hehee...delisha pon dah besar kan.sakit branak tu skali rasa je.well, goodluck!!!!

mamaarifakeem said...

Hehehe... masing2 ada cerita tersendiri psl pregnncy kn.. part nak bersalin lg mcm2, untung la bg mereka yg senang je lalui pengalaman tu, mesti nak anak banyak2x.. hihi..
Apapun sama2 doakan yg terbaik ye... ^_~

hainom OKje said...

Zura sementara muda baik beranak cepat cepat, nanti kalau dah bertambah usia semakin macam macam halnya....
kalu ada masa sila silakanlah yek http://hainomokje.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

Fifi Nadhrah said...

saye mase mengandung hari2 minta servis urut,.. hahaha..

Myra Jay said...

Hheee, apapun moga dipercepatkan pembukaan Hospital tu..:P

ros_reeza said...

ok, moga hospital shah alam tu buka la cepat. hihihi.. apa- apa pun kak, Ros doakan yang baik2 untuk akak.. moga dipermudahkan segalanya :)

Masya said...

hahahaha.. sape tak takut beranakkk zura .. ngeri mmg ngeri tp itulah cabaran nak menjadi ibu kan ...

eh² dulu ank gegirl iyelah cinta mabuk, dibuatnya ank boboi zura yg mabuk teruk senyum jer cinta nanti hihihihhi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...