Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, May 24, 2014

...Jom Kenal Diri Saya Dengan Lebih Dekat | Liebster Award...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Sabtu.
ceriaaaaa! Ceriaaaaa.. walaupon kena kerja di hari sabtu. :))

Hari nih nak bayar hutang tag lah.
sebenarnye dh lama jugak i x buat n3 cam nih.
x sempat lah selalunye.. tapi kali nih cuba jugak untuk buat.
sementara big bos x masuk opis lagi nih. hehehe

ok.. kerja blogsekolah ini di tag oleh 2 sahabat blog i.
jom mulakan dengan peng'tag' pertama.



Award yang pertama.

di tag oleh sahabat kita OKjer

11 Soalan OKje untuk di jawab..

1)  Nama panggilan yang korang suka OKje panggil dan kenapa?
Zura boleh.. si gojes pon bolehhhhh.. muahaha

2)  Entri korang yang paling best yang korang nak OKje baca?
Semua Wajib Bacaaa.. hahahaha. X kira!! semua pon kena baca! penat tau i tulis.

3)  Satu kebaikan yang ada pada diri korang yang patut OKje tahu?
Penuh dengan kasih sayang.. baik hati.. lembut hati.. mesra alam.. eh! 1 jer eh??
x cukup lah 1 jerr.. kena tulis banyak2..wekkkk..:P

4)  Satu sikap buruk korang yang patut OKje tahu?
Bekeng.. keh keh keh keh.

5)  Bahagian tubuh korang yang korang rasa cantik?
Urrmmm.. Tetek kot.. kah kah kah kah kah. 
*pitam!

6)  Siapakah orang yang ingin korang jumpa kalau diberi peluang?
Pencipta FB.. ape ke nama nye?? i nak luku2 kepala dia.. sebab banyak menyusah hidup i. siap ko Mark Zuckerberg!*gigih carik nama dia!

7)  Peristiwa paling best dalam hidup korang?
Banyaakkkk.. Selalunye bila setiap impian i menjadik kenyataan.
-boleh kahwen dengan Cinta.
- tetiba jadik wanita perkasa boleh beranak sampai 2 orang dah.. itu pon nebes x sudah2! kalo x nebes gamaknye dah 8 anak dah i sekarang! lalalalala

8)  Impian korang yang masih belum tercapai?
Menjadik Tokey rumah sewa! hahahahahahahaha. 

9)  Makanan dan minuman yang selalu korang order kalau makan luar?
Menu Pertama : Nasi goreng Kampung + Teh Ais..
Menu Ke 2 : Nasi putih + Tomyam + Ikan stim + kerabu mangga + Fresh Oren

10)Kalau korang jadi kaya?
Nak beli rumah banyakk2!.. kata nak jadik tokey rumah sewa.. hahahaha.

11)OKje di mata korang? Nak kritik pun OK ..... mak OK jer!
Mesra Alam. kepochi.. hahahaha

Okeh.. siap sudah kerja blog dari OKjer

***********************************************************************
Kita pergi ke kerja blog yang ke 2..
di tag oleh Kak Sura


Liebster Award.
tapi gambar award nya berbeza pulak.
i tempek 2 2 award lah senang citer.
Blog Kak Sura

11 Soalan dari Kak Sura yang perlu dijawap..

1.Apa yang korang tau tentang Umi?..cerita skit..
Seorang Isteri yang berkerja(cam Zura jugak) Umi kepada 4 orang cahaya mata.
Seorang yang suka senyum dan awek muda. (suka tengok muka Akak)
Asal dari kelantan.

2.Korang pernah bercinta berapa kali sebelum kahwin?(kalau belum kawin..dah ada pakwe ke belum?
Pernah bercinta 2 kali kot sebelom kenal cinta. keh keh keh keh .

3.Apakah saiz baju korang 10 tahun dulu dan sekarang.?
10 tahun dulu x tahu saiz ape.. kalo nak banding dengan skrg, saiz baju 10 tahun dulu lebih besar dr saiz skrg lah.. sbb sekarang gigih berdiet.. hehehehe

4.Apakah impian korang?
Banyakkkkkk.. hahahahaha. Nak jadik kaya kot! hahahahaha sebab bila kaya boleh realisasikan impian2 lain jugak.. hahahaha

5.Korang suka tengok cerita apa?
Paling suka tengok citer klakar.. pastu nanti tetiba dgr puntianak mengilai depan TV. hahahahahaha.
cerita jiwang pon layan jugak.. tapi hero ngan heroin kena lah hensom dan cantek. hahahaha.

6.Kenangan terindah korang?
Menjadik raja sehari dengan cinta lah kot~

7.Apakah pendapat korang tentang blogumi...?merapu?boring?biasa2 jer?jujurla sayang aku tak mengapa...
Kalo dari 10 bintang.. zura bagi 8 bintang.. boleh bagi rate gittu??
hahahahahaha.

8.Korang ni jenis yang macamana?
Urrmmmm.. kak Sura rasa Zura jenis yang cam ner?? hahahaha

9.Korang pernah berangan tak?mesti pernahkan..biasanya korang berangan pasal apa?
pergi holiday kt obesi.. hahahaha
negara yang paling zura nak pergi adalah jepun.

10.Apakah nama timangan korang masa kecik2 dulu?
macam x de jerrr. urmmm

11.Apa yang korang tak suka dalam blog Umi?jujur ya..tq.
x de yang x suka! semua ok jer.

Okehhh.. settle sudah jawab soklan2 dari kak Sura.

****************************************************************
Sekarang i nak bagi 11 fakta tentang diri i pulak.
fakta ini untuk 2 2 penge'tag' yer.

1. Seorang isteri.. Mama kepada 2 anak (buat masa ni lah) seorang Mama yang berkerja.

2. Seorang yang bekeng.. tapi lembut hati.. Kuat Merajut tapi senang di pujuk.. 

3. Berasal dari Terengganu dan menetap di Shah Alam. Sama jugak dengan Cinta.

4. ke dua2 anak lahir di Hospital Klang. My Anis sudah berusia 7 tahun dan My Delisha 3 tahun.

5. Suka dengan kerjaya guru.. tapi Cinta kata x sesuai.. sebab bekeng sangat.. My Anis kalo belajar dengan Mamanye konfem mengalir air mata. heheehehe

6. Perbelanjaan isi rumah Kami semua di pantau oleh cinta. kalo i yang handle.. jawabnyeee.. x sampai hujung bulan..pokaiii! hahahaha

7. i kerja sebagai PA cum Admin Exe. berkerja di kampeni Contruction kat Petaling Jaya, Selangor.

8. Sekarang 1 adalah pendiet tegar.. walaupon bagaimana pon.. tetap x kurus2 jugak.. hahahahaha.

9. i suka makan kek dan coklat.. camner nak kurus?? :P

10. Seorang yang suka membebel jugak.. hahahahaha

11. Seorang blogger tegar.. hehehehe

Okeh.. siapppp!

Sekian.. n3 bayar hutang~

P/s: Harap2 OKjer dan Kak Sura boleh menerima kerja blog ini.. hehehe


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

9 comments:

ct cheery said...

amboii sis,gigih taip panjang-panjang hehe

Zasillah Ariffin said...

tak nampak macam kuat bekeng jek...hihihi

adrianna syaz said...

Rajin akk buat liebster wawrd ni..sya punya x terbuat g pun ni..huhu

ros_reeza said...

ok, boleh start panggil akak gojess la :)

Sura Mohd said...

yeay..zura dah jawap..tq zura de gojes..:)

norhidana miswan said...

tak sangka ko dik heheheh... pasni akak kene panggil ko goges lah ek...

lieyalatif said...

kahkahkah tang tetek tu lieya bedekah gelak zura oiiii....betul2 tu aset wanita so kite kene bangga kerana kite punya tetek hahaahahaha...mampos kene banned ni kang dek blogspot hahahaahahah...

amboi2, kang betul2 panggil gojes kang...merah2 pipi menahan malu kang heheheheeh...

lieya pun taklej jadi cikgu...abis anak2 orang kene penyek2 kang...lambat jek jawab aku tibai kang hahaahhahah..dari keluar masuk penjara baik keje secretary jek leiya ni hahahaahahaha

Fiza Rahman said...

Daku gak tak buat2 lagi.

hainom OKje said...

Tq Zura.....B+....... sebab tak ikut standard soklan hehe
Amboi mak.....ni statement berani ni.....tutup mata mak tau ! Malu malu kucen hehe....
OKje respek dgn Zura.....tetap tegar dgn usaha diet tu...usaha tangga kejayaan sure bangga dengan hasil sekarang nikan berbanding dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...