Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 15, 2014

...Frozen | Betapa Kuat Nya Pengaruh Cerita Ini...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Petang Khamis.
Hehehehe.. hai~ bersiaran lagi untuk hari ini. x gi makan sebab pagi tadi dh makan nasi goreng ngan Cinta. hehehe

Korang dah tengok citer Frozen??
citer kartun tuu.. yang nih haaa~

Citer nih~
trend sangat sekarang kan!

Anak2 i memang minat habes citer nih.
walaupon hanya menonton di Note 8 mamanye.
tapi dalam satu hari boleh ulang2 tengok sampai 5 6 kali.
dan yang paling tak sangka.. setiap kali anak2 ulang tengok.. mamanye pon joint skali!!
kakakakkakakaka. x boring okeh!

TV kat atas tuh terpasang tau.. tapi mata tengok kat note 8 tuh. hahahaha.
terpaksa letak kat situ sebab bateri dah habes.. kena sambung kat charger baru boleh tengok. walaupon ini dah ulangan kali ke bape entah.. tapi tetap kusyuk tengok citer tu. hahahaha.

Oohh.. untuk pengetahuan.. citer frozen kat Note 8 i neh bercakap dlm bahasa melayu. tu pasal anak2 boleh paham  dan x jemu duk ulang2. hehehe.

Tapiiiii.. yang paling x tahan sekarang anak2 mula berimaginasi macam citer Frozen tuh jugak. bila kuar lagu dalam citer.. kemain masing2 berjoget. hahahahaha.

nak tengok lagi pengaruh citer Frozen nih??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

fefeling jadik Elsa.
muahahahahahahahahaha.
tuh tuh... kain gebo mamanye pon jadik mangsa.
rambut biru okehhh!
hahahahahhahahahahahaha.

Permaisuri Elsa tengah merenung masa depan.
kain meleret2 tuh mesti kalo nak jadik princess kan!
kain gebo ke.. kain tuala ke x penting.. yang penting mesti meleret2 atas lantai. gittuh!

Kah kah kah kah kah kah.
perasan dah mama nye curi2 snap gambar.
hahahahahahaha. 
Hoiiihhhh.. x lipat balik kain gebo mama siap lah!

Elsa dangan Anna Katanye.
hahhahahahahaha.
Abes keluar semua baju2 gaun lama dalam gobok.
sabor jer lah! Anak anak~
kreatif betol korang kan~ habes semua tuala2 mama jadik mangsa.

Haaaa.. Amacam?? cukup besar x pengaruh citer frozen tuh??
habes anak2 i jadik princess tetiba.
hahahahahhahaha.

Sekian.. kesah Princess saya~

P/s: Anak2 korang cam nih jugak ke?

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

sue zainun said...

hihihi kreatip je anak2..
mak budak pon suka gak cite frozen nih..best..

BUNDA a.k.a KN said...

owh! memang kuat betul pengaruhnya...kalu jadi princes memang sukalah anak2 remaja pompan cam gini...

Zee Suhaini said...

hahahaha..pengaruh sangat ni..
aritu ada usha VCD tapi tak jumpa yang versi BM..

ni nak mintak copy boleh tak??ataupon bagi link zura download kat mana..
tak tahan rasa nak tengok jugak nih..

Sura Mohd said...

haha...ingatkan kat umah akak jer..si afif semalam balik umah sebuk nak pojen..nak pojen..rupanya frozen..kat umah ibu dia dah tengok..kat umah nak lagi..sabau jelah..akak pun dah suka..hihi..:)

Eliss Mie said...

nuha yg bahasa inggeris ni pun berapa kali layan..hehehe

umi alya said...

kt umah ni berapa kali daa dok langgan frozeen dlm astro, perabih duit betul.. tp itu le tak jemu2 tau..

umi alya said...

** frozen..

norhidana miswan said...

muahahhah akak lum tgk pun cite tuh dik, bkn pe aiyan msti suke cite nyanyi2 nih tp kalu yg gegirl2 nih dia kureng minat skit... tp akak risau gk kang di bantai nyer menari2 gaya mcm elsa tak ke naya hahahah

Mommy Pinky said...

serius klakar. haha xD
frozen ni masa baru tengok boleh kata dlm seminggu gak demamnya. Tv mmg untuk frozen je. tak jemu2 langsung. Mama dgn anak2 sama je tahap demamnya, kihkih ;D

aine ainun said...

segala citer sofea, frozen ke hapa semua saya ta tau. mmg ketinggalan.

tapi skrg dok jual baju,
baju baju bermusim bdk2 ni,
dari situ saya tau citeni..hihi
kalo tak langsung tak tau. hihi

Afasz said...

budak budak cpt terpengaruh kan. kalau kat sekolah, diorg mmg akan dgr ckp cikgu bebanding mak ayah. hehe

salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

follow sini, kalau sudi follow sy k
tq

Afasz said...

anyway, sy dah tgk cite ni. mmg best ~~~

εïзmummyHazaεïз said...

Hehehhee cumil je... Kami xtengok lagi frozen ni, kena pi tgk :)

Kakzakie said...

La hawlawala... anak.. anak... seronok betul ni Zura mereka bermain. Tak sedar ada org tangkap gambar. Itu yg mengekek bila sedar. Mesti riuh gelihati masing-masing...

SYANI said...

Kuat sungguh pengaruh Frozen ye... Kat rumah saya, Aleeya la yang rajin nyanyi Let It Go... Naik bingit telinga dibuatnya..

Zasillah Ariffin said...

hahahahahahah...gelak besar ibu tengok gelagat diorang zura...hahaha...fefeeling sangat nih!...kikiki

siti alfakhishah aman said...

hahaha.. kelakar nye.. alise belom tengok lagi cerite tu.. :(

mama alya said...

Baru 1st time baca blog ni...menarik..anak say pun sama bt aksi2 bila tgk frozen tu....klakar...

mama alya said...

Baru 1st time baca blog ni...menarik..anak say pun sama bt aksi2 bila tgk frozen tu....klakar...

Atia Adina said...

adoi...semua budah terpengaruh....sama jer ngan atia

eB said...

ha3.... sgt comel. kreatif... eB suka tgk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...