Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 8, 2014

...Teringin Sangat Dah Agaknye | Rahsia Kita2 jer hahahaha...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Khamis.
Moga hari ini lebih baik dari semalam. InsyaAllah.. :)

Haini i nak citer 1 rahsialahsangattt  hahaha.
bukanlah rahsia negara. rahsia i jer pon.. hahahaha.
i tulis kat tajuk n3 tuh rahsia sebab.. orang yang bukak blog i jer lah tahu citer nih. n3 nih pon x share kat FB. 

semalamkan~ masa baring2 sambil tengok TV.
cinta pon bersembang dengan i.

Cinta : Ada satu kakak kat tempat keje abang nak gi umrah. hari ni (semalam) dia last keje. 2 minggu cuti untuk umrah.
i: Ooohh.. ye ke? kakak yang mana?
Cinta: Kak Jie.
i : Tak cam sangat lah yang mana.
Cinta: Abang ade kirim sesuatu kat kakak tuh.
i: kirim ape bang? *eksited
Cinta: Abang kirim doa.. Mintak kak Jie doakan biar KITA dapat BABY BOY pulak.
i : Okehhh *terdiam..tiada kata2 mampuku ucapkan.

Hulaweehhhh.. tudiaaaa!!!
Uols mampu?? i tak x mampuuu~ hahahaha
sesak napas i kejap tau~

dah kemaruk sangat dah laki i tuh.
kalo lah baby boy tuh boleh di beli.. dah lama i beli. hahahaha
i takut nak beranakkkkk.. tulun tulun tulun. hahahhaha.
*rahsia kita okeh!

ini lagi bukti betapa Cinta tuh dh kemaruk sangat nak bb boy.

Anak orang pon habes di dukung nye.
ini anak kawan i, weken haitu ade kawan tempat keje lama wat makan2 kat rumah dia. cam ala2 gathering lah. habes di angkutnye anak orang bawa gi jalan2.
sabor jer lah.

kemain lagi kan.
amik gambar laga2 pipi hahhh~
bb Arryan pon baik jer dengan Uncle Nafi dia yer.

Koranggg.. tulun lah doakan i agar mendapat kekuatan untuk beranak lagi.
serius! masih x de kekuatan nih. huhuhuhuhu

Ya Allah.. bantulah daku Ya Allah.

Sekian.. N3 luahan rasa. hahahaha

P/s: Sila lah doakan untuk i dapat kekuatan itu yer korang~ mekasih~

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

TeacherAzimah said...

Zura sakit nak bersalin ni sakitttttt sgt mcm nak putus nyawa dah kan hahahaha
eh nak tukar senduk tak dgn i? :D

SYANI said...

Ayoyo... cintamu sudah bersuara ye... Kata orang, lelaki ni memang sebolehnya nak at least sorang zuriat lelaki. Kebanggaan dia katanya...hahahah..

Apapun, saya doakan impian tu akan jadi kenyataan pada uols... Aamin...

Sura Mohd said...

alamak..kena tunaikan hasratnya tu zura...hehe..cepat2 makan vitamin kasi subur..delisha pun dah 3 tahun..bolehla tu..hihi...mcm akak no 3 dpt laki..tp punyala cuak takut gak no 3 tu pompuan..kalau dah melekat nanti byk2 doa supaya dpt baby boy..kaksura dulu amalkan surah yusof..masa awal2 ngandung..

Zee Suhaini said...

tiap kali pikir beranak memang takot zura..tapi skang nak gak lagi gegurl..cam zura cakap la..kalo boleh beli dah lama pi beli..hahaha

insya'allah dah peknen nanti harapnya kuat..

lieyalatif said...

kehkehkeh zura ni....comel gile entry nieh...ingatkan rahsia ape tadi....heheeheh

alamak zura, tu en laki mmg dah betul2 bagi hint tu sbenarnye.... kene gak peknen tu jeng jeng jeng....

mcm lieya laa zura, mase dah ade miamija kan no 3 mmg nak sgt boy...so dok cari le petua2 yg boleh buat...salah satunye lieya cube ialah kalendar cina...sbb lieya semak miamija mmg kene ngan kalendar cina tu..sesetengah org tak kene....tu cube ikut tu....eh tak sangka dpt lak dayyan heheheeh....kalo no 4 ni lieya nak try ikut kalendar cina gak lah....tapi yg pasti doa pada Allah tak putus laa nak baby boy heheeheheh

so selamat maju jaya zura...kalo period dah lewat n naik dabel line jgn lupe kabar2 kan good news kat lieya tau....auwwww!!!

**pssttttt....malam ni malam jumaattt hahaahahaha

umi alya said...

Aamiinnnn..

hainom OKje said...

Nape lak tak de kekuatan Zura? Ada kes mengusik jiwa ke sebelum ni sampai takut nak beranak lagi....Cik abe dah mau tu awak kena mau jugaklah...nak buek camno hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amin saya doakan ade la rezeki baby boy tu ye :) .....amin ya rabbal alamin

::NureeN:: said...

knape x der kekuatan utk preggy lagi?
zura slalu bermslh ker masa preggy?
ke takut jarun jahit.. :P

insyaALLAH, sama2 kita doa yerr
moga rezqi utk timang cahaya mata lelaki tercapai
cuba google petua2..
nureen dlu juz amalkan baring sebelah kanan after...... utk bb boy, alhamdulillah dpt emir...
lg peua ada org kata mkn buah masam2..
nureen pon baca kat n3 mamalieya dlu 2thn lps rasanya, cuba search kat n3 mamalieya

Kakzakie said...

Apalah Zura ni... jgn takutlah dik. Allah kan ada. Cinta hati Zura tu lagilah doa siang-malam sepanjang waktu. Jgn takut masih muda lagi. Kalau kakak muda Zura nak lagi dan lagi cuma itulah Allah bagi 3 aje... redhalah..

siti alfakhishah aman said...

comelnye laki akak.. hahaha

t dah dapat sorang baby boy.. nak 2 pulak katenye.. larikkkk

Zasillah Ariffin said...

Alahai kesinnya mamaaaa...memang dia nak sangatlah tu. siap kirim doa inshaaAllah makbul mama..mana tahu kali ni dapat boy n nak bersalin rasa lebih senang n mudah. hehehe...ibu pon bukannya berani sangat nak beranak jek..tp kadang kadang tengok baby mmg asik teringin jek..perasaan tu lepas jek setahun 5 bulan mesti timbul automatik. hehe

tapi sebanarnya ibu penakot gila..nak buat caner kalau dah rezeki kena termia...tapi ibu belom lagi..mama dulu. hahahahahahahaha

norhidana miswan said...

udah bagi hint2 yek dik... heheheh yelah dh dua perempuan dia nk gak lelaki bt gend dia main bola, geng dia sama2 hobi kan... takpe kalu ada rezeki tu ada lah kan....

Tihara said...

insha Allah nanti diberi kekuatan untuk zura dan rezeki untuk dapat anak boboy, doakan untuk akak juga tau :)

mamaarifakeem said...

In sha Allah zura, anak ke3 dipermudahkan.. amin...
Akak tgh dok aim anak pompuan, en suami pun samatu ngidam2..siap nazar2 lg... hee.. excited depa kan.. in sha ALLAH.. anak ke3 mudah.. cer try baru tau.. ^_~

ct cheery said...

haloh..haloh..haloh..urmm cian kat abang tu sis..moga diberi kekuatan..cepat la kuat cepatlah kuat!!!hihihi

BUNDA a.k.a KN said...

InsyaAllah kalau ada rezki tolak macam mana pun ada juga nanti....
Semoga Allah akan memberi kekuatan.....Insyassllah...

aine ainun said...

Uwaaa...kalo ingat balik memang takutnyaaaa...takutnya....sakitnya mana boleh lupa...

tapi...nak BB jugak...;)

eh awak takut takut pon, dah ada dua kan...

Insyaallah...caiyokkk...saya doakan

saya nak BB girllll

Fifi Nadhrah said...

hahaha.. comel je cinte kak zura ni.. inshaAllah.. hilang nanti rasetakut tu..

Myra Jay said...

InsyaAllah Zura mudah2an..
Selagi boleh mengandung dan melahirkan apa salahnya..


Mcm myra hampir 5 tahun menanti tapi masih belum diberi peluang dan rezeki :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...