Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 4, 2009

...Fresh Dari Ladang...

salam...
u all bz ke?? aku pon bz.. tapi sempat jugak luangkan masa dalam seminit 2 untuk update n3.. ade bende aku nak share ngan korang..

perkara yang aku suka duk kat kampung adalah.. aku leh makan buah2an fresh dr kebun..belakang rumah.. best!!! korang nak tau buah ape...


korang tau x buah ape nih???? hah?? x clear???
ok2.. aku zoom in sket...

haaaa... nampak dah????
pandaiiii...
buah salak~
korang penah ke petik buah nih??? cuba korang tengok betol2.. banyakkan duri nye..
kalo x tau amik.. mau bercalar balar jugak ler lengan korang...
aku??? aku pon x reti...kikikiki

masa belom kawen dulu.. ma ai ler yang akan amikkan buah nih.. skrg.. laki ai ler jadik mangsa.. tapi dia x kesah sbb dia pon suka makan buah nih.. x payah suruh kalo bab2 makan buah nih.. sampai2 jek kat umah aku.. mesti dia akan terkam pokok nih dulu... kalo dia ilang tu~ try lah carik kat pokok2 buah nih!! konfem ade punye lah!!!!!


haaaaa.... ni pon fresh dr ladang jugak nih.. walaupon x bape nak cantik macam kt kedai or supermarket.. tapi rasa dia manis jugak.. siap leh petik sendirik lagi...

potong2.. pastu cicah kuah rojak... perrgghhhh sedapppppp

haaaaa.. ade satu buah lagi aku nak share ngan korang... xpasti korang panggil ape buah nih...
aku panggil buah katak puru

ni dia ruper buahnye... korang pernah tgk ke?? aku x pasti plak mana dapat nama buah katak puru tuh!! nama dia mmg aku geli!!! aku nih mmg geli benor ngan katak...aku amik pic fresh dr ladang nih!!! kikiki..
laki ai mmg suka makan buah nih.. sbb buah nih masam.. laki ai nih kalah pompuan kalo bab2 makan asam nih!!!

bestkan duduk kampung.. sume bende ade~ x yah beli2 pon.. yang penting kena rajin jek... kalo kt belakang umah aku... sume bende ayah aku tanam... kalo buah pisang.. mmg x abes nak makan.. sbb tu kalo aku balik dr kampung.. konfem boot kete penuh.. hehehehe..best~

p/s: korang panggil buah katak puru tu ape ek????





8 comments:

Ummulqura said...

kak gha...kami panggil buah katak puru tu buah nam nam...hheheh

|| NaFiRaa || said...

ohm..
ye ke?? baru kak gha dgr buah nam nam..

ohm.. nape kak gha x leh view ohm nye blog???

iem said...

sedapnyee..mintak skit boleh hehe

Atia Adina said...

family akak suka tul buah salak tu...kat sini ssh nak jumpa

|| NaFiRaa || said...

iem...
sedappkan!!!

nak yang mana satu nih??? kikiki

|| NaFiRaa || said...

kak ad..
haah kan.. kalo jumpe pon mahal harga dia... huhuhuhu

KizZ said...

nakkk!!!bak buah salak satu!!!Eh,jap,satu xcukup..Nak!!!Nak 10!!!!

|| NaFiRaa || said...

kizz..
hahahhaha.. nak?? jom gi kampung akak.. boleh alami sendiri pengalaman petik buah salak..tgk berjaya ke x~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...