Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 2, 2009

...Raya Part 3 - Pengalaman Naik Perahu...

Salam semua..
jom sambung citer raya jom..
citer nih bukan pasal gi beraya..
tapi..
kisah xtvt kami di hari raya pertama..
lepas kami gi merempit keliling kampung naik motor.. tetiba hubby aku ajak cuci kete...
bukan kt car wash u!!!! kat dalam air banjir..
ape lagi.. menggelupor lah my Anis nak ikut..

memula tu aku malas nak join.. sbb cuaca agak panas.. tapi memikirkan hubby aku bawa anis skali.. terpaksa lah ikut.. tak kan nak biarkan anak men air sensorang.. papanye mesti sibuk cuci kete..

korang rasa bersih ke kalo cuci kete kai air banjir nih???
semestinye lah x bersih.. sbb lepas kering kuar tompok2 pada kete..
mungkin tujuan sebenar laki ai bukan nak basuh kete.
tapiiiiii

nak men air!!!! tgk betapa bahagianye mereka!!! aku plak kai baju kurung jek!!
so boleh tgk jek laaaa... kalo tau nak men air.. mmg ku dh tukar baju dh...

ngan adik2 ipar aku skali joint main air... aku pon~ ahak.. redah air kai baju kurung u!!!! seb bek baju kurung ai murah nyer kain.. kikikiki

nak di jadikkan citer.. tetiba org belah sana nek perahu nak ke belah kami ngah main air.. apelagi!!!!!

"Bang!!! pinjam perahu jap bang~" kata adik ipar aku

tadaaaaaaa... dapat nek perahu!!!!
kikikiki.. tgk! semangat x my anis dayung sampan..
tetiba hubby aku ajak nek perahu ko!!! dh lah aku nih x pernah nek perahu.. dgn saiz aku yang agak besar nih!!! aku takuttttt!!!!

hubby aku berjaya paksa aku naik perahu.. aku rasa aku dh jadik kayu lam perahu tuh.. x bergerak2 sbb takut perahu tu terbalik.. my anis ok jek~

hanya sempat snap pic adik ipar aku jek.. tu pon main amik jek...

ape?? gambar aku???
mintak maaf ler.. aku sendiri pon x kuasa nak tgk muka aku time tuh..
so.. n3 kali nih aku low profile..kikiki ayat kaber..

Ni lah pengalaman aku naik perahu.. pertama kali naik.. memula tu takut jugak.. sbb aku nih x tau berenang.. tapi kalo len kali hubby aku ajak nek.. aku mesti nek..heheheeheh
best~

p/s: korang pernah ke naik perahu??? try ar!!!





8 comments:

iem said...

bestnyee main banjir...

|| NaFiRaa || said...

iem..
best sgt~ heehehehehhe

nizaa said...

kalau cam ni bleh naik perahu selalu banjir pun tak pa...hahahhaa

|| NaFiRaa || said...

niza..
tu lah.. seb baik banjir tu jauh dari umah.. kalo x haru jugak raya dlm air..kekekeke

Liyana said...

aish! x karat ke kereta basuh guna air tu..

kalau akak naik perahu sambil nynyi hindustan, mesti lagi meletop.Ohoho..

gurau je k

AmirMuqri said...

waaaa bestnya rindu nak naik menatang tu. Dulu masa gi kursus ader gak try naik Ya Allah penatnya nak kayuh. Kitorang punye sampan paling last sampai sebab melintang arus penat wooo makin kayuh makin ke belakang. Jadi nak kurangkan tensen kenelah nyanyi sikit. hehehe

|| NaFiRaa || said...

Liyana..
entah ler.. laki akak yang bagi idea ni sume..

nyanyi lagu hindustan??? nak betolkan bontot pon takut..hahahaha.. akak cam kayu je atas perahu tu~

|| NaFiRaa || said...

AmirMuqri..
bestkan pengalaman nek perahu.. tapi sy x kayuh pon.. sbb takut.. hubby ngan adik ipar jek yg kayuh~ kikikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...