Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 23, 2010

...Anakanda Ai Demam | Panik kejap...


Sian Anak ai~ demam.. balik rumah ibu dia petang semalam.. badan dia start dedar2 dah.. ibu dia cakap dah bagi makan ubat.. tapi panas dia x kurang.. macam x makan ubat.. ai tepon ibu dia.. tanya dia bagi makan kol bape n ubat ape.. sebab pagi tu ai x hantar ubat demam My anis..

ibu dia cakap bagi ubat demam anak dia.. dalam pukul 5 dia bagi My anis makan ubat.. masa makan malam sebelom papa dia gi keje.. dia macam dh x bermaya jek.. cam nak tido.. badan dia masih panas.. ai paksa jugak dia makan nasi ayam yang papa dia beli.. masuk jugak lah sikit nasi lam perut dia.. walaupon kena bersuap kat tilam..

belom lagi papa dia gi keje.. dia dh tido.. lapas papa dia gi keje.. dalam pukul 8 macam tuh.. dia terjaga pastu nangis2.. mulut macam meracau.. ai rasa badan dia.. panas giler.. dia menangis..pastu cakap 'takut2'

haih~ ai dah cuak dh time tuh.. dah lah mama dia nih terkenal ngan sifat panik nya.. hampir nak joint My anis menangis skali dah.. dh ler laki ai x de..dh gi keje.. ai nak pi amik air nak basahkan kepala dia pon dia x bagi.. terpaksa lah dokong dia skali gi dapur... amik air..huhuhu..

masa air basahkan kepala dia.. dia boleh meracau2.. takut2!! nak pelok papa!! nak pelok papa! haih~ mana nak carik papa sayang oiii.. papa keje~ pelok jek lah mama.. giler panik time tuh.. nak menangis skali pon ade gak.. tapi ai kuatkan semangat jugak... bila kepala dia dh lencun air basahkan~ baru lah dia cam ok.. terus ai bagi dia makan ubat demam dia..

siap tempek cool fever kat dahi~ letak tuala basah kat kepala dia.. sampai kuyup bantal tido dia.. sian plak ai tengok.. memang x lena sangat tido malam tadi.. asal jaga jek ai basahkan kepala dia.. entah pukul bape dia kejutkan ai cakap tuala kat kepala dia jatuh..

ai rasa badan dia dah sejuk.. terus angkat dia tido tepi ai.. sebab bantal dia dh basah kuyup dh.. nasib baik lepas tuh dia tido lena sampai pagi.. ai pon tumpang lena skali sambil peluk dia..muehehe..

petang ni..kalo x ok lagi demam dia.. kena bawa gi klinik.. sebab stok ubat demam dia dh tinggal sikit dh.. harap2 petang nih ok lah demam dia.. sian sgt kalo tengok anak2 kecik demam.. huhuhu

sekian.. citer orang panik..

p/s: anak korang meracau jugak ke kalo demam??? ape korang buat ek??



13 comments:

wahida said...

eh, napa dia meracau ckp takut2...kalau saya pun, dah cuak abes dah tu...
cuba baca surah yassin then hembuskan pada telinga dia..mudah2an...

chugie said...

emm ketegur ke raa?? biasanye budak kalau dh meracau camtu, akibat ketegur tu.. takut die nampak yg bukan2 kan? pe pun, cepat2 bawak die g jumpa doc balik kalau makin teruk k!

|| NaFiRaa || said...

wahida..
lepas solat magrib ai baca yassin sambil tunggu solat isyak.. masa ngah baca yassin tuh nampak dia macam nak tido balik.. sian sgt~

|| NaFiRaa || said...

chugie..
rasanye sebab suhu badan dia panas sgt masa tuh.. sebab tu dia meracau kot.. lepas dh basahkan kepala dia.. baru lah ok sikit...

aNiS tHe BumbleBee said...

cian...uyin pun ada jugak meracau2 kalau demam.tp tah apa2 je sebut, dora la, transformers la..

ra letak air ais kt kepala dia.ni doc pakar kanak2 cina yg ktorg jumpa kt malaysia aritu yg bg petua.uyin kalau letak cool fever mcm xjalan je.

apa2pun,cuma pastikan panas tu jgn lebih 39c,key..mmg risau sgt kalau anak2 ni demam.tp lepas demam nnti,tgk laa..ada laa benda baru dia nk pandai tu..mulut lagi becok laa nnti.hihi!

nani said...

aish,sismenyeramkan la part yg anis ckp takot2 tu..huhu..die nampak pape ke?

Elly & Emmy said...

mungkin demam panas anis tinggi sgt.. sebab tu sampai meracau(tak nak fikir bab benda halus.. seramm)

elok bawak anis ke klinik.. selalunya demam sekarang ni susah nak kebah..

Atia Adina said...

ala...siannya dia....musim orang demam ek skg ni.....moga anis cepat sembuh....jangan lupa makan ubat ikut time

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kak eliss pun demam jugak semalam :)
seb baik sikecik dah ok.berjangkit ke emaknya.

nuha jrg meracau.

Fieza79 said...

mmg cuak giler kalau anak meracau mcm tu...my Anis dgn Irfan tkde la meracau sgt time demam...

moga cpt semboh..mkn ubat kena ikut time tuu..

- GC - said...

kalau badan panas, ayah selalu amek daun kangkung, ramas2 dlm ayaq sampai kuar lendir, pastu sapu2 kat kepala.

baca la ayat kursi, cam takot je meracau2 ni.

HaNTwO said...

dulu kecik2 saya pun meracau gak time demam...rasa cam jasad terpisah ngan roh...sedar tapi takleh nak buat ape...hope anis cepat sembuh :)

oya said...

semoga anakanda mu cpt sembuh k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...