Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 15, 2010

...My Anis Ikut Mama Ke Klinik....



hari nih ai ade appointment ngan dokter.. monthly check up~ hari ni kami bawa My Anis skali.. sebelom nih memang x pernah bawak dia.. hantar rumah ibu dia siap2..

tujuan ajak dia kali nih.. sebabnye dia slalu sgt mintak tengok gambar scan baby dalam kad maternity ai tu.. so hari nih nak suh tengok sendirik kat screen.. nak tengok reaksi dia..muehehe..

sampai2 jek kat klinik.. orang x ramai.. ai dapat giliran yang ke 2..alhamdulillah.. x de lah masuk opis lambat sgt..kikiki.. ai memang x apply leave pon.. hanya SMS bos kecik cakap ai pi klinik dulu..

masuk2 jek bilik dokter.. macam2 soklah My Anis tanya.. ai dah agak dah.. mesti kecoh mulut dia jek dalam bilik dokter.. timbang2 jek.. naik sekilo~ muahahaha.. My hubby senyum jek bila tembelang ai pecah..muahaha.. sebelom nih dia memang x tahu berat bini dia nih..hahaha..

bila cek BP.. dokter kata bacaan atas tinggi sket.. 130/80.. tapi masih ok.. heran sungguh lah ai ngan BP nih.. asal jumpe dokter jek.. mesti naik.. masa cek BP 2 kali seminggu ok jek~ ke anak dalam perut ai nih takut dokter?? ke mama dia yang takut dokter?? haih~

pastu dokter nak cek jantung baby.. dokter suh ai baring.. nak cek perut~ tetiba My anis bersuara..

"Mama nak kena cucuk bontot eh???"

errkkk... muahahahaha.. slalunye ai yang cakap nak suh dokter cucuk bontot dia.. hari nih dia plak yang cakap.... ayoyo~ memang macam2 ayat jek yang kuar dari mulut My anis nih..

memula dokter nak kasi dengar jek denyut jantung baby.. skali x dengar plak.. sebab dokter kata kulit perut ai tebal a.k.a buncittt.. so.. dokter terpaksa scan jugak untuk tengok keadaan baby.. dapat jugak My anis tengok adik dia hari ni..muehehe...ngah dokter scan nak tengok jantung baby.. tetiba gambar baby tu bergerakk.. oooohhh.. apalagi..

"mama.. baby kakak gerak macam siput kan~"

muahahahah.. ai x pastilah kat mana kesiputan gambar adik dia tuh.. suka suki dia jek! muahaahaha..

pastu kena amik darah.. lupa plak nak tanya kenapa kena amik darah.. tapi dokter kata result dia akan tahu masa next appointment.. nasib x sakit masa kena cucuk.. my anis sibuk menanya papa dia..

"mama kena cucuk ye papa??"

kata dokter Hajar.. My Anis Kategori banyak cakap.. lepas tu x de geng nak bercakap sebab dia x de adik.. lepas nih dah ade adik~ biar dia cakap ngan adik dia plak..muahahaha.. tapi.. nak tunggu adik dia.. mama ngan papa dia dulu jadik mangsa nak menjawab semua soklan dia tuh..

dokter hajar kata.. anak dia ade 2 orang yang banyak bercakap.. kata dokter.. sampai satu tahap dah x larat nak melayan.. dokter akan buat game dalam kete.. siapa yang diam akan dapat hadiah...muahahaaha... bijak jugak idea dokter hajar nih.. hahahaha...

Ai nak melayan mulut My anis sorang pon kadang2 x terlayan.. kalo lah adik dia pon mulut macam kakak anis dia.. boleh fengsan mama ngan papa dia..muahaahaha..

so.. keputusan check up hari ni~

Baby : saiz ok! jantung ok! Alhamdulillah~

mama : BP kureng sket.. kena pergi cek BP 2 kali seminggu lagi..

29.12.2010 kena minum air gula + monitor BP

next check up : lupa..muehehehe [nanti cek balik]


sekian... citer maternity check up


21 comments:

eT said...

heheehe...
p check up bawak si kecik...
mesti mulut riuh rendah tanya itu ini kan...
chumel jek...
me p check up xpenah bawak si kecik...malas nak mengusung...:P

HaNTwO said...

moga semuanya dalam keadaan yang sihat ye kak :)

Zura said...

hope baik sume nye...

Atia Adina said...

dia amik darah...nak cek samada darah ok tak..mengandung....banyak salur ke baby....macam kak ad....darah kureng...kene makan pil tambah darah...yang lain2 semua ok...

Fieza79 said...

kelaka je masa Anis ckp adik gerak cm siput...eeee mana la dia copy paste ayat tuu...

bagus jgk ehh bwk anak2 tmpt gini nak2 tgk sniri keadaan tu..maka byk la soklan2 yg kuar...hadoii

oya said...

ooo...pegi cek up ye...
xpe la tu byk ckp..petah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

macam siput ?? hahaha..nak terkencing aku gelak.agaknya ko pergi check sambil makan kari kambing tak? tu psl BP naik tinggi.

Zaidah said...

hai anis ko memang tak renti bercakap....agaknyer mama anis suka berckp kot...

Sidratul Muntaha said...

sebelom nih dia memang x tahu berat bini dia nih..hahaha..
ni kau suke sbb aku pun gelak jahat juga!
ahahhahah
yg main game diam dlm keta tu..
doktor tu mmg brilliant
ahaha
ahaha
gelak aku jer baca anis sibuk dok tnyer itu ini.
anis - anis..
xper arr,nnti ade rezeki jumpa acik,siap arr ko acik tnyer mcm2.
kita tgk sape yg byk mulut!
ahahahhaa
(gelak jahat lagi!0

aibaks said...

tinggi gak bp tu... bukan selalu klu mengandung bp rendah ke?

wahida said...

anis tu bijak la wak...jgn disekat pertanyaan dia, nnt dia terbantut dan takut2 nak tanya lg pas ni...rasa nak cium je budak anis ni tau!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
anis gua caya sama lu

mama qistina said...

kelakar ye anis tu...baby gerak cam siput... takleh bayangkan kalau iela pergi hospital dengan dua anak...

eynda said...

Lama tak singgah sini...cute je anis...baby gerak cam siput hehe...

Lady SharpShouter said...

hahahah, lawak la anis.pandai je dia adik dia gerak cam siput ye.haha.sonokla tuh dia, tak lama lg ada kwn...

semoga akak dlm keadaan sehat aje.nnt update lagi bila gi check up ye.suka baca.dah mcm buat report dah update akak nih.hahaha

eT said...

award 4 u....ngeee
beautiful-blog-award

eB@mamaAerish'n'Aed said...

sweet jerk eb baca...

kalo la eB leh preggy balik... mmg best... >_<

Dhiaqiud said...

hahaha..Anis..Anis..memang kecoh..

✿....rossa alina....✿ said...

hehehehe..kelakar lah anak akak ni...mesti petah giler kan..hahaha..

ummi aka iem said...

lama tak bukak blog ..
moga semuanya baik2 sje je ..
nk bgtahu iem tukar nama blog..nnt update eik hehe

nur said...

nafira
semoga sihat2 sentiasa
ALL IN ONE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...