Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 9, 2010

...Nak Mintak Pendapat /Cadangan...



Yeahhh!!! Nak tanya pendapat dan cadangan dari u all semua nih..

Manual Breast Pump yang mana paling bagus tapi harga dia murah???

muahahaha... nak yang murah jek memanjang~ alaaaa.. ekonomi sekarangkan x bape nak bagus..kena lah berjimat cermat.. muehehehe..

hajat di hati.. baby no 2 nih nak try bagi susu badan.. ini semua atas dorongan opismate ai.. bersemangat skali dia bagi semangat kat ai untuk BF anak ke 2 nih.. kelik ai tuh cina.. tapi dia adalah satu2nye kelik pompuan yang ade kat opis nih..sebelom ai dapat kelik pompuan baru bulan lepas... jadi..miss lee nih lah satu2 teman gosip ai..muahahaha...

bila ai tanya dia ape persediaan yang perlu di buat oleh ai.. dia plak yang bersungguh2.. siap tolong survey harga untuk Breast Pump.. dan macam2 tips yang dia bagi..

so.. hari nih.. ai nak tanya u all semua.. Breast Pump yang manakah paling bagus??? dari segi ketahanan dan harga.. harap2 dapat lah berkongsi pengalaman u all semua dengan ai.. ai tengok ramai blogger yang full BF kat anak2 mereka.. harap2 dapat lah berkongsi pengalaman ngan ai k~

ai juga mengalu-alukan tips2 untuk mama2 yang berhajat nak full BF anak mereka.. sila berikan kami tunjuk ajak..

juga di harapkan2 tips2 dari mama2 yang bekerja dan dalam masa yang sama tetap bagi full BF untuk anak mereka...


sekian..n3 mintak pendapat, cadangan & tips..

p/s: sila berikan ai tunjuk ajar yer..

p/s: bagi yang belom ade anak pon boleh kongsikan jugak pendapat atau cadangan...

p/s: terima kasih~ cayang u all!! muasshhxx!!!

17 comments:

eT said...

kalo jenis manual...me guna avent manual...mmg best...harga dlm rm300++...
tp lepas 10bulan...me dah lenguh2 tangan...tergeliat urat nk pump lagik..terus tukar guna medela fs...hehe

leh tgk cite pump me kat sini...
http://maziati.blogspot.com/2010/01/tahun-baruazam-barubarang-baru.html

wahida said...

huhu...x dapek nak nolong..tapi still nak komen...hehehe...
tapi saya support ibu2 yg BF ni...100%!! semoga dipermudahkan semuanya...

Sidratul Muntaha said...

avent philip still the best..
ehehehe
boss ade bg pinjam ameda doublepump tpi pakai time tertentu jer sbb la ni production kureng..

- GC - said...

taktau la kak, try la search kat gugel, or pegi tanya kat farmasi. hehe

Fieza79 said...

sori la...tk terer bab ni..huhuu\
tu ada pendapat bagus tu dr kwn2...

ehh..fieza lom dpt address u la..leh tak tinggal kan address kat komen box je...hurmm..

oya said...

membe ckp kene beli mahal baru bagus..dgr je die cite antara preggy mummy time tu..kite single mingle tatau

Atia Adina said...

kak ad pakai jenis yang murahan jer....breat pump pureen.....sayang nak meli yang mahal sebab susu cepat kering...atia dulu....4 bulan susu dah kering

eB@mamaAerish'n'Aed said...

eB dh try 2...

tapi eB ttp nak suggest avent... sbb best.. slesa sgt...

jom singgah amek awards... >_<

Zura said...

alamak tersalah entrylah nk bg komen...hehehe...x masuk book tp nk jgak bg komen..

Lady SharpShouter said...

err, taktau nak komen. sebab ai dunno.wowowow, sorry sis.tanyala pd yg pakar :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo nak full bf, kena beli yang mahal sket laa kot..tak pun nak jimat pakai tangan pun boleh..nk belajar?? muahahaha :p

mama qistina said...

dulu pakai pump manual pureen tu je...tapi lenguh gak ar...klau nak try baik survey dulu takpun cek kat mana mana web yang jual online slalu kat situ dorang jual murah gak...

Elly & Emmy said...

tak tahu pulak jenama apa yg bagus.. twins direct BF..

AmirMuqri said...

brand OK baby dlm RM19.90 je. Kalau nak yg mesin punye pureen agak murah dalam RM79.90 je kalau tak silap ari tu nengok kat Manja. OK baby tu nak beli kat econsave pun boleh. performance ok gak. takleh nak compare sebab tap penah try yg mahal. tapi dulu pakai puren manual punye pergh ntahpapatah rasanya.pakai ok baby ni baru ok hehehe cam iklan plak

chugie said...

sy guna pureen je.. murah je rasanye..

kulop ludin said...

teman dolo pon guna pureen tapi tak lama.... (mana ye pam tu, kena cari balik....)

Anonymous said...

I hadn't noticed lovenafira.blogspot.com before in my searches!
This is a great blog, I found your blog page browsing aol for a related subject and arrived to this. I couldnt get to much alternative material on this write-up, so it was pleasant to find this one. I will likely be returning to look at some other articles that you have another time.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...