Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 29, 2010

...Minum Air Gula...

Yuhuuu.. Kembali berbelog setelah tengah hari mengambil cuti sendirik..muahahaha.. hari nih ai kena minum air gula kat klinik..untuk memastikan ai bebas dari mengidam kencing manis semasa peknen nih.. ai x apply cuti pon.. juz inform bos ai ade maternity check up jek hari ni.. bukan ade cuti pon nak apply..muehehe

pukul 10 malam tadi ai dah start puasa dah.. pukul 9 pagi tadi pergi klinik.. masuk jumpe dokter dulu.. sebab dokter nak monitor BP.. cek jek BP..130/80.. masih kureng memuaskan.. tapi dokter kata masih x dapat bagi ubat untuk darah tinggi sebab kalo ai amik ubat tuh.. nanti tekanan darah jadik terlalu rendah.. x baik untuk baby.. kata dokter..tekanan darah ai atas pagar.. haih~ sabar jek laaaa..

abes jek cek BP.. terus amik darah.. ai tanya dokter.. kali nih amik untuk ape plak.. dia kata untuk cek gula.. ai kan kena minum air gula hari ni.. OOOooo.. ingatkan kena cucuk tang jari.. skali kena amik darah kat lengan.. tapi~ ai lagi suka amik darah kat lengan dari kena cucuk atas jari..sakit woooo.. masa peknenkan My anis dulu.. setiap kali kena minum air gula..setiap kali tu lah ai takut tang cucuk atas jari... mueheheh

okeh.. tunggu panggil nama untuk minum air gula.. bila nama ai kena panggil.. ai pergi kaunter.. dia bagi 1 dulang berisi 2 cawan..

errkkk.. kena minum 2 cawan air gula ke dik???

tak laaa... 1 air gula.. kena minum sampai habes..1 air putih biasa..suka ati nak minum ke x..

fuhhhh.. selamat.. kalo kena minum 2 cawan air gula.. mau fengsan x bangun2 dah rasanya..muahahaha.. tapi kan.. masa peknen My anis dulu.. klinik gomen x bagi pon ai minum air masak lepas minum air gula tuh.. sampai naik pening kepala ai.. dh tu kena sambung puasa lagi 2 jam..

air gula kat klinik Hajar pon x de perisa jugak..sama jek macam gomen punye air gula.. tapi yang bagus nye.. dia bagi ai air masak.. boleh lah cuci tekak yang manis giler tuh..

balik rumah dulu.. lepas 2 jam datang balik untuk amik darah lagi sekali.. Alhamdulillah~ x de masalah gula berlebihan~

kesimpulan untuk check up hari ni..

Baby: x de cek baby hari ni.. cek mama dia saja..

BP : masih kureng bagus.. kena teruskan cek BP 2 kali seminggu.

Gula dalam darah : OK

keputusan darah yang di ambil dulu:

semua ok..alhamdulillah~

jenis darah : O baru tahu~ muehehehe

sekian.. citer orang minum air gula.

p/s: korang pernah kena minum air gula x masa peknen??

15 comments:

- GC - said...

tak pernah pun. tak besa pregnant. haha.


*dh brp bulan ek?

oya said...

terminum air gula dlm fridge tu ade la

chugie said...

ekekek...dh minum air gulanye ye? x sanggup kan?? rs nak muntah abis semua.. heheheh:D

wahida said...

huh...air gula x best!!

|| NaFiRaa || said...

GC..
nanti peknen bulih laaa rasa minum air gula..

sis dh masuk 5 bulan dh..

|| NaFiRaa || said...

oya..
hehehe.. awal2 lagi dh rasa minum air gula.. x sedap kan~

|| NaFiRaa || said...

chugie..
fuh~ kalo boleh x nak dh minum air gula.. kikiki.. tapi nasib laaa dia bagi air masak..x de lah teruk sgt rasa tekak..

|| NaFiRaa || said...

wahida..
yeahh~ x BEST langsung!

mama qistina said...

pernah gak merasa masa peknen dulu...masa minum tu ok je last last nak habis rasa loya lak nasib tak muntah kalau tak naya je...kena minum dulu sebab berat terlebih ...omg...saya yang berat bukan baby pun...

Atia Adina said...

kat klinik soraya sek 3 ada perasa blackcurent.....kak ad kene minum 2 kali sbb bacaan tak memuaskan hati doktor

lydzar said...

saje tumpang menepek kt sini.. baru semalam kena minum air gula, perisa blackcurrent. manis sungguh tp sedap jugak. kalau boleh letak ais, lagi sedap kot hehehe

Lady SharpShouter said...

tak pernah minum air gula sbb tak peknen.n sebenarnya fers time dgr pasal org peknen kena minum air gula tuh.belajar belajar nih.hehe

Sidratul Muntaha said...

haha
baru ko thu darah ko jenis o?
huhuh
time anis dulu tak thu eyr?
time aku dulu,setot punya turn la
mmg kau tahu dah lama.
ahahahaa
darah O yer..
terlebih darah..
ekeke
tapi susah ank cari O ni
baik yg derma or mintak.
aiseh
susah - susah..

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

tapenah kena minum...kt sini xpayah minum kot entah..tgk yg second ni plak.mungkin anak malaysia plak kot.tihihi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...