Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 5, 2010

...Keguguran : Bukan Rezeki Kami...



salam hari Khamis semua.. semalam ai MC lagi.. sebab ade bleeding lagi malam nye.. pagi semalam hubby ai bawa gi klinik lagi.. pi klinik lain plak.. kami carik klinik yang ade scan melalui faraj..

dah kena interview macam2 soklan dari dokter.. doktor kata dia nak scan untuk pastikan keadaan baby.. sebab kandungan dah nak masuk 7 minggu.. scan atas perut x nampak.. so doktor kata kena scan melalui faraj.. bila scan.. doktor kata x ade baby dah dalam rahim..

lama jugak kena scan sebab dokter takut terjadi kehamilan luar rahim.. tapi kata dokter kalo kehamilan luar rahim ai akan sakit.. ai mmg x sakit.. cuma masa nak keluar darah yg ketul2 tuh jek lah sakitnye..

makanye.. doktor sudah anggap terjadi keguguran semasa keluar darah ketul tu.. sob sob sob.. x de rezeki kami kali nih.. dan darah yang masih keluar tu adalah saki baki nye..

balik rumah ai tepon ma ai.. tanya kena pantang ke tak.. ma cakap kena lah pantang jugak.. sampai darah abes.. huhuhu.. dah lah x biasa berpantang sendirik.. sedih jek.. ma suruh bertungku dan berbengkung...

nasib baik ade batu sungai yang hubby bawak balik masa peknen kan my anis dulu.. berguna jugak akhirnye batu nih...

ai pakai lotion nih kat perut dan berbengkung.. nasib baik lotion halia tuh mmg dah ade.. cuma tinggal sikit jek.. harap2 sempatlah pakai sampai hujung minggu nih~ nak beli baru..hehehehe

kena pakai stokin... huhuhu paling susah nak buat..sebab ai nih jenis tak suka selimutkan kaki.. tapi.. untuk kesihatan jangka panjang.. ai buat jugak..muehehehe

hari ini ai dah kerja.. sebab badan x sakit dh.. cuma darah masih ade lagi.. lunch nanti x tahu lah nak makan ape.. banyak bende jugak x boleh makan nih~ jawabnye makan biskut jek laaa...

kepada teman2 yang ngah pekne~ nampaknye ai x leh geng ngan u all dah.. u all sume take care k~ kalo ade rezeki ai nyusul kemudian..muehehehe

sekian.. n3 org berpantang

p/s: sape yang ade kes macam ai nih.. tolong lah beri tips berpantang untuk ai k~

p/s/s: lepas keguguran period kita macam mana yek lepas nih???

23 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sabarlah raa yer..mungkin bukan rezeki lagi..rasanya period normal ajer lepas keguguran ni sebab kak eliss dulu gugur, next mth mengandung balik..ms tu dia tak tau pun dia mengandung.

aNiS tHe BumbleBee said...

takziah ye..senasib lah kita.anis adala tulis skit2 pasal pantang keguguran tu.bulan mei&june punya entry.sabar lah ye.ada rezeki kita nnti, ade laa kan..

Atia Adina said...

tak der rezeki...tak per...cuba lagi....caiyoooo....

-ad-

MRS. K said...

ala.. kesiannya... cuba lagi...

pantang leklok!

Fieza79 said...

ya allah..mesti sedih dn kecewa sgt..sabar ye bkn rezki..

pantang cm owg bsalin agaknya...jaga diri baik2 tau...

Jieda said...

Salam..sedihnya.Harap2 lepas ni ada rezeki lagi

Erly Ramli a.k.a Zette said...

saya tumpang sedih..sabar ek..takder rezeki..lain kali cuba lagi ek..

Mohamad Nur Hidayat said...

Sabar la ye..tak ada rezeki tu..insyaallah nanti ada rezeki lain..ada hikmah dia

Kancilbiru said...

alahai...sedihnya...takpa la...mungkin tak dak rezeki lagi..ha ni akak ko ni pun sama sabar menunggu...huhuhu

HaNTwO said...

sabo ye kak...insyaallah pasni mane tau dpt anak kembar plak...moga cepat sembuh...

dbalkis said...

sabar ye.. ada hikmah apa yang terjadi tu..t care and jaga diri sampai betul2 sembuh ya..

munna said...

bersabar je lah... mungkin ada hikmah di sebaliknya

Zaidah said...

tak ade rezeki...sabar yer.....jaga kesihatan bebaik...

grow2g3th3r said...

salam... sedih lah pula... tapi tak per lah.... bukan rezeki... insya allah, nanti cuba lagi....

Elyn said...

i'allah mungkin ade rezeki lai ... jgn sedih2 ek!!

Elly & Emmy said...

sedih nya mama.. semoga mama tabah.. jaga diri baik2 yer.. Insyaallah lain kali ada rezeki..

FareedSairi said...

Sabarlah, Sentiasa bersangka baik dengan Allah...Allah sentiasa menguji hamba2Nya agar trus meminta darinya dan bukan yang lain...

M a W a D D a H said...

ermm..sabar ye...nati ade rezeki lagi tu...

xder tips berpantang..ngeee..

~Blabberina~ said...

insyaallah,ada rezki nanti..tp xleh bagi any tips,since blom ada lagi..

Sharinginfoz said...

really sorry to hear that, semoga tabah menghadapinya

mahira oya said...

siannya kamu...sorry to hear that..
insyaAllah ada rezeki nnt..

Sidratul Muntaha said...

sabarlah yer..
takleh nak review daria ritu..
so..takleh nak baca selalu
sabo byk2..a
de rezeki mesti ade lagi..
rehat betul2 n pntang betul2 yer...

Ryan Valentine said...

klu bukan ari nie, esok mungkin ada
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...