Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, April 26, 2013

...Adik Andai...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat..
Moga semua mendapat keberkatan dariNYA.

haini nak abadikan kesah My Delisha.. biar bila besar nanti dia baca balik kesah dia nih~ 
bulan depan bersamaan hari mengundi PRU 13 adalah birthday Delisha yang ke 2.
sekejap nya masa berjalan kan~

My Delisha dengan PEACE yang tak siap dia.
budak banyak Akal neh~ mulut pon veri de cerdik jugak.
tak terlayan jer rasanye kalo dia bergabung dengan kakak dia~

dah banyak bende jugak dia boleh cakap~
yang tak menahan nye dia boleh balas balik cakap mama nya nih.

Mama: Delisha, makan tangan ini lah (tunjuk tangan kanan)

Delisha: kan~ niiiii Bukan~ ini( sambil tunjuk tangan kiri dia yang ngah suap nasi, siap buat muka kerek lagi tuh) 

Mama: cuba tengok papa, kakak, mama.. semua makan tangan nih.(tunjuk tangan kanan)

Delisha: nihhh? (tunjuk Tangan kanan dia sambil suap nasi lam mulut)

haaaaa... ingat senang nak jadik cikgu~ kita plak yang kena~ padahal terang2 dia yang salah.. sabar jer lah kan~

ayat yang paling femes skrg nih adalah 'Adik Andai' Adik pandai.
kadang2 nak tergelak bila dia guna ayat tuh.. x kira masa.

dapat sambung2 lego dia.. Adik andai~

lepas tutup peti ais mama kuat2 sampai bergoyang2 pon.. adik andai~

dapat masukkan 2 kaki dlm 1 kaki seluar.. adik andaiiii. hahaha

boleh bukak tutup botol susu dia pon, adik andaiiiii.

dia tuang semua menan dia dlm storage box.. adik andaiiii.. dia tak tahu mama dia bervulu jer tengok.. keh keh keh

semua dia yang pandai.. hahaahhaha.. setiap kali dia sebut adik andai, ai gelak sorang2.. hahahaha.. bijak sungguh lah~

pastu suka carik gadoh ngan kakak dia~ suka carik pasal bagi kakak dia marah. kakak dia abes kuat dia jerit jer kat adik dia.. jarang nampak dia pukul adik dia.. kalo dah pukul tuh memang dah geram sangat lah tuh.. hahaha

lagi..perkataan nih mama dia paling bervulu.. 'Jap' kejap~
geram sungguh.. 

mama: Adik, mai sini mama nak lap hidung.

Delisha: jap!

Jap dia tuh bukan betol2 sekejap.. naik berjanggut mamanye.. bila mama nye bising2 cakap cepat.. dia buat tak reti jer~ bila mama nye bangun.. dia terus larik sembunyik.
mana lah mamanye tak jadik tarzan! hahahaha.
bila dapat tangkap siap lah bontot tuh kena babab ngan mama. geram! 


dah tahu ikut nyanyi lagu 'terima kasih' kat TV, tapi bunyi yang hujung2 jer lah.. hahaaha.. minat betol dia ngan lagu tuh.. hahaha

okeh.. itu jer lah dulu.. kalo nak citer semua keletah dia dlm satu n3 memang panjang cecah lantai lah jawabnye~ mcm2 perangai yang buat mamanye mengilai..
muahahaaha..

ai agak lah kan.. jiran sebelah dah terbiasa dah dgr puntianak mengilai.. tak pon bunyi tarzan menjerit.. hahahaha.. 

sekian.. Kesah My Delisha.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

Masya said...

hahaha.. pandailah tu...

izan mama mia said...

hahaha...akak baca sampai kekek gelak...mmg andai/..ler kikiki..ibu dia pun pandai tulis entry,...hihi

Cho Zila said...

anak2 gituler kan.. tengok orang jaga anak cooljer.. kalau akak rasa nak menjerit kalau tak kena.... sebenarnyer adalah proses biasakan... kan dia andai...

Sura Mohd said...

lebih kurang sama jer ngan anak akak Afif..2/4 aritu dah 2 tahun..buat peace pun sama x menjadi..nyanyi pun sama..amik ujung2 jer..walaupun penat melayan anak baya cam ni..tp sronokkan..kekadang fenin jugak..hehehe..

wahida said...

delisha mmg pandai kan sayang...

Kakzakie said...

Rumah meriah bila ada suara-suara anak usia macam Delisha ni Zura. kakak suka:)

maszmadi said...

hah, tu delisha x dok dalam bekas tu ker, dok terbalik pulak, dah tukar style ker... hehe

Tihara said...

andai delisha, cutenya kan :)

ct cheery said...

makin cerdik yeh budak2x sekarang.lucu aje tngok ragam diowg

Huda said...

bijak2 budak la ni kan zura :) hehehehe

sha said...

pandai memang adik pandai !!!

zarena heeney said...

kita pun kena selalu guna word pandai bila nak memuji anak2

lizz said...

ololo tomey la gelagat si delisha ni...adik andai yer...birthdaynyer bulan yang sama dengan kakak sara la..

Papa Mifz said...

seronok tengok telatah anak2 kan...;)

Aishah Jahirah said...

hahaa peace xsiap delisha.comel je...

Fifi Nadhrah said...

cumil je.. saye bace sambil senyum2.. tak sabar tunggu ufairah besar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...