Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 23, 2013

...Susu Buat Anak-Anak...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa semua..
Selamat bekerja semua~

Semalam balik keje My Hubby ajak gi beli stok susu anak2.
susu Delisha masih ade lagi dalam tong susu tapi x de stok lain dah, susu My Anis plak habes langsung.. x perasan susu dia dah abes.hehehe

lepas amik anak2 kat bbsitter, terus gerak gi kedai ubat cina. haah~ kami memang beli susu anak-anak kat kedai ubat cina. kat Sri Muda jer pon.. dekat jer ngan rumah.
sebab kami beli susu anak-anak kat kedai cina adalah harganye murah!
x payah tunggu sale untuk dapat harga murah.. sentiasa murah gittu.

ini susu My Delisha.
Dutch Lady 123. My Delisha nih perut dia x macam perut kakak dia~
kakak dia semua boleh terima susu ape jenis pon~ tapi tidak pada Delisha.. perut dia sangat cerewet. nasib lah perut dia pilih susu yang boleh di kategorikan murah~ kalo dia memilih nak susu mahal~ Fengsan mama papa dia khennn~

masa Delisha umur 1 tahun, ai pernah tukar pakai susu Dugro. nak kasi sama brand ngan kakak dia, sekali sembelit ko! memang kesian sangat. terus tukar balik pakai brand Dutch Lady.. Nasib lah lepas tuh ok balik.

Harga susu Delisha untuk sekilo Hanya RM19.90
kalo kat pasar raya besar harga nih boleh dapat masa sale jer.
tapi kalo kat kedai ubat, setiap hari harga dia cam tuh. berbaloi lah kan ke kedai ubat jer terus~

ini susu si Kakak..
si kakak masih minum susu sebelom tido.. tapi x guna botol dah.. baru tahun nih dia mintak beli botol air ala2 botol nak bawa air gi sekolah tuh. sebelom nih dia memang susu guna botol susu.. ahaks~
dah rasa malu agaknye dia nak minum pakai botol susu.

Harga susu si kakak RM20.90..
kira ok lagi lah kan~ boleh di katakan murah lah kan~

semalam beli 2 peket susu Delisha dan sepeket susu Kakak. sekali bila bayar..
dia bagi paper beg ko!! dah lah mamanye pengumpul tegar paper beg.. nak jer mintak lagi sekeping paper beg nye..hahahaha.. tamak~

gambar di satu side..
comel kan!!

lagi satu side.. comel jugak~
rasa nak gi beli susu lagi jer petang nih.. hahahah
boleh dapat lagi satu paper beg. muahahaha.

sekian.. kesah susu anak2.

p/s: korang selalu beli susu anak2 kat mana??




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

SYANI said...

Adib pun minum Dutch Lady 456. Yaya lak dah tak minum susu.. Apa mama bancuh, dia bedal je..

Izan Ishak said...

anak2 izan pun dulu minum susu dugro dari yg no 1 sampai no 4. dulu2 biasa beli kat supermarket je. skrg ni dorg dah tak minum susu bancuh2 tu. kalau beli pun fresh milk je.

Sura Mohd said...

dulu2 akak pun slalu beli susu dan barang2 kat kedai ubat cina..memang murah..skrg ni beli susu kat 99 / mymydin dekat ngan umah..satu pek tahan berbulan2..sbb afif x minum sangat...dia minum susu cap kantung..hehehe..

Atia Adina said...

amboi murah susu kat kedai ubat tu ... harga 20.90 tu leh dapat time offer jer

Salina@IbuAqil said...

Ina beli susu Aqil slalu kat Tesco je..
Sebulan setin susu Aqil utk kat umah..
Dah kurang mnum susu dah dia..
Dia mnum malam jer..
Msh dlm botol lg..
Haishhhhh!!
Kat sekolah je dia mnum susu pakai cawan..

aLyNnZ said...

wow..paper bag tu yg tak menahan..beso lawa plak tu designnyer..alynn slalu beli kat tesco..

Eliss Mie said...

nanti tolong tengok harga s26 yer. my nayla mak dia kasi susu mahal sket dr kakak (dugro) sebab hr tu kesian dia kecik sgt.kat speedmart selalu s26 dalam rm35 gitu.

Nafira usof said...

Eliss Mie..
InsyaAllah~ kalo teringat Raa tolong tengok kan~ takut tak teringat jer.. hehehe.. al maklumlah khennnn~ faktor usia..hahahhaha

nea lopah said...

mmg murah lah kan? biasa dugro tu rm21.99 yg sy beli

Kakzakie said...

Kakak dari dulu sampai sekarang kalau beli susu memang beli di kedai ubat - lebih murah.

zarena heeney said...

dua2 anak ena pun minum susu dugro

lizz said...

biasa beli susu kat giant kekadang kedai ubat...anak saya minum susu dugro cekelat ngan susu kurma...

~aYu~ said...

anak ayu mmg dedua minum susu dutch lady tp yg coklat flavour la.

LYAfrina said...

asya pon minum susu murah gak..lactogen je.. dah mmg itu je y sesuai & dia nak.. masa lps lahir dulu bagi bebelac, pastu cirit .. bg pakai snow.. lama gak..tp sembelit.. cuba mcm2 susu..pediasure, sustegen..semua x serasi.. last2 cba lactogen.. y tu serasi.. smpai umur 3 thn nk tukor sustagen ... tp dia xmo.. padahal lactogen bau x sedap pon... mcm susu lain rasa manis2. lactogen tawar je.. tp dh itu y dia serasi.. xpela..

owhh.. klo ada kdai y spnjang msa jual susu murah.baik borong kat situ..jimat $$ kita kan..

Aine Ainun said...

Yela...sume kate gitu..

Bkan susu ja, pampers pn murah kt kedai obat tau...kan;)

TeacherAzimah said...

Btl2 susu kat kdi ubat cina harganya lbh murah. Kat 99 speedmart pun murah. Kita selalu beli kat 99spdmrt jer hehe...

Tihara said...

ooo dapat satu tips berguna, beli susu kat kedai ubat..thanks awak :)

mama lieyna said...

Sama ja dgn anak2 k,eina, dua2 dutch lady :-).. masa baby je, susu mahai, lepas 6 bln susu murah ni je,,, seb baik, no hal.. :-)

Murah la tu, k.eina sllu tunggu sale kt tesco je dpt rege tu..

Myra Jay said...

Anak sedara MJ minum Dugro, adik dia lak minum Susu badan :D

Cho Zila said...

kami pilih Dugro.. sebab rasa dia kot .. .yang lain2 diaorang tak suka.. nasib suka dugro murahler sikit...
memang kedai ubat cina lagi murah...

LiYa HaNiF :: said...

liya pun dari dulu smpai sekarang beli susu qalesya kat kedai ubat cina.. kt sana memang murah sesekali je beli kt hypermarket tu pun bila time sale...

Fifi Nadhrah said...

ufairah masih susu ibu.. jadi memang tak beli susu.. jimat sikit duit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...