Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, April 25, 2013

...Nampaknye Memang PERLU Amik!!!....

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis~
Hari minggu nih pecah rekod.. direct sepanjang 4 hari keje minggu ini adalah lambat~ penat kadang2 hari2 melayan jem~ sabor jer laaa.

okeh, haini ai nak citer pasal kesihatan. gittuh~ kalah Daddy Ziyyad haini..muahaha.
bukan lah nak citer pasal kesihatan taraf docter2 cam Daddy ziyyad tuh~ bukan level ai tuh.. kalo suh citer camner nak renew lesen baru level ai..muahaha

citer nye sebenar ginnih~ masa KAMI gi beli susu untuk anak2 haitu, kebetulan kat kedai ubat cina tuh ade group dari Anlene bukak booth untuk promote susu dorang, masa tuh dorang ofer untuk cek kalsium pada tulang.. memula ai x mo cek pon~ sebab ai dh agak Kalsium tulang ai nih mesti x cantek punye~

sekali my hubby gi cek bacaan kalsium dia.. dah abes cek dia, dia suh ai plak cek~ adehhaii~ sebagai isteri yang solehahlah sangat.. ai pon duduk lah cek..
dorang pakai 1 mesin jer.. memula dia spray kaki kita dengan air, pastu letak kaki atas mesin tuh.. pastu nanti mesin tu akan himpit kaki kita dan lampu nyala..pastu ade sikit rasa haba.. tak panas pon.. dan tak sakit pon.. sekejap jer kuar lah bacaan Kalsium pada tulang kita.

okeh.. kita tengok my hubby punye dulu..

ini result untuk kalsium My Hubby..
kita zoom sket bacaannye~

tudiaaaaa... tiptop ko!!
ai tak tau lah mana my hubby dapat kalsium yang tiptop itu.. padahal dia pon x amik susu jugak.. ai syak My hubby curik kalsium ai.. muahahahahaha..
urrrrmmmm.. boleh ke?? kah kah kah.

okeh~ mai lah kita sama2 tengok bacaan kalsium untuk ai pulak..
*buat muka sedih~

ini lah dia bacaan Kalsium ai~
kita zoom sketttt.. *sambil muncungkan mulut

Kesiannnnnnnnnn.. 1.6 jer u all~
zon jingga dah~ nak cecah2 zon merah dah ko!
haih~ kesian nye lah pada tulang temulang ai~ tak cukup kalsium rupernye~

Nampaknye lepas nih memang PERLU amik supplement untuk KALSIUM!!
kena jugak usahakan!

okeh~ itu jer doc Azura nak bebel haini~ jangan lupa amik Kalsium secukupnye yer kawan2! nanti tulang cepat tua~ x leh nak gi shopping lama2 plak nanti~ rugiiii..muaahahahah.

sekian.. citer pasal KALSIUM~

P/S: korang amik ape untuk Kalsium ek?? susu or supplement??

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

MRS. K said...

kite ada beli shaklee punya. tapi omakkkaii besau betul ubatnya.. tak boleh nak telan huhuhu

Eliss Mie said...

ai makan kalsium dan minum susu. tu pun cerlus cerlas jugak :p

nea lopah said...

hahahahaha...mmg tersangat perlu lah amik

Tihara said...

laa, pastu kena ambik la kan..nak ambik jugak lah nak dapatkan tulang besi nih :)

ainnoraini said...

zura yg muda dh ambik kalsium..mcm tu kakain pun kene ka ambik jugak...lagi la bila dah byk umo ni kannnn...

zarena heeney said...

minum susu jgk
tapi tu la klu ingat minum klu tak ingat tak minum
tapi lebih byk tak minum kehkehlkeh

TeacherAzimah said...

kita rasa tulang dlm bdn kita ni pun kekurangan kalsium sbb selalu jer sakit2 kaki. silap hb dah masuk zon merah sob sob...minum susu?? no no no no...

~aYu~ said...

bagus gak kan au benda cam gini.. ayu pun sure kurg kalsium sbb gusi berdarah lagi2 preggy ni.. minum susu je..

Kakzakie said...

Kakak minum susu Omega dan supplement calcium kakak ambil product Amway Zura. Dulu kakak minum Anlene tapi sejak dah makin tua kakak dah tukar omega rasanya dah 2 tahunlah...

lizz said...

saya minum susu jer buat masa sekarang...
tapikan bagus jugak amik supplement tu...

Papa Mifz said...

kena minum susu Anlene lah yer lepas nih...:)

wahida said...

tak menahan bila ko ckp laki ko curik kalsium ko...kahkah...gelak guling2 aku baca...

eT said...

waa..bagusnya doktor azura bukak kelas kalsium...tetiba rasa insap..hihi

Sura Mohd said...

orang pompuan memang kalsium cepat kurang..nak2 yg dh beranak pinak n bf..akak amik..semestinya Shaklee!!

Myra Jay said...

Mungkin sebab bersalin kot menyebabkan kalsium kurang..
Minumlah Anlene, 2 gelas setiap hari..hehee

mama lieyna said...

Heee..kalau k.eina cek, harus masuk jgk zon merah tu, mmg susah benoor nak minum susu... dh beli susu anlene baru ni, 2,3 hari je minum, pastu..huu..mls nak minum...haiish sush btl nk disiplin..

Huda said...

hehe..huda suka minum susu plus amik shaklee..mai2 nak order kalsium shaklee leh pm huda ye :)

sha said...

alahai sha tak tahu pun pasal tahap kalsium sha.. hehe sadis sungguh ni

Norlizayati Othman said...

Liza tak pernah cek pun. Liza mkn shaklee pills. Tp derhaka gak ngan ubat dia. Sepatutnya 4 biji seharj lza mkn 2 bijk ja
Jimat sbb mahal. Hehe

Fifi Nadhrah said...

bukan 1.6 tu.. -1.6 tu.. hihi.. selamat mengumpul kalsium!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...