Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 30, 2013

Jaga Diri Baik-Baik...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari selasa..
esok cuti kan! kan!kan! syoknyeeeee.

hari ini nak citer pasal My Anis.

My Anis.. Gambar fresh.
snap sebelom dia gerak ke pra sekolah.
Hari ini My Anis ade lawatan sambil belajar ke Kilang roti hi5 dan Zoo Negara.
anjuran pra sekolah dia.

kemain eksited lagi dia nak gi lawatan. dari hari cikgu bagi surat untuk ibu bapa sign surat kebenaran, sampai lah ke malam tadi.. asik duk citer dia nak gi lawatan.. ahaks~
lawatan yang dia nak gi kali nih x merisaukan ai berbanding lawatan dia tahun lepas masa kat tadika Kemas. sebabnye.. tahun lepas dorang gi mandi kat wetwold Shah Alam.
nak gi mandi2. haih~ memang berat hati nak bagi dia joint.

oleh kerana dia nak jugak ikut gi mandi manda kat Wet wold tuh, ai tepon cikgu dia tanya ade ramai tak orang dewasa yang ikut program tuh, ai bukan ape, risau takut cikgu x sempat nak handle budak2 main air. bahaya!! bila cikgu dah konfemkan yang ramai pengiring ikut program dorang, baru senang hati nak sign.

beza dengan lawatan kali nih. melawat kilang roti dan Zoo sahaja.. x de xtvt mandi manda, so.. mama papa dia pon senang hati lah nak bagi dia joint.
pagi tadi pon semangat jer bangun mandi dan makan roti~
mama dah pesan, kalo nak gi lawatan kena makan roti sampai habes. kenyang baru sonok nak gi lawatan.
harap2, cikgu2 dan pembantu cikgu dia boleh handle anak2 kami yang joint lawatan haini.

selingan.. gigi susu My Anis sudah cabut!
weken haitu kecoh pasal gigi dia goyang. papa dia pulak suka menyakat.
pastu tengok plak citer upin ipin hari sabtu hari tuh pasal gigi susu.
kecoh satu rumah bila papa dia kata nak cabut gigi dia masa dia tido.. hahahaaha. sudahnye gigi dia tercabut jugak hari Ahad hari tu.. 
susah jugak nak handel gigi susu anak yang goyang nih. lagi susah bila mamanye lagi PENAKUT dari anak.. muahahahahahaahha.

sekian.. kesah My ANis.

p/s: Mama doakan Kakak happy semasa lawatan ini. Jaga diri baik2 okeh~ dengar cakap cikgu tau~ sayangggg kakak.

p/s: anak korang ade joint xtvt lawatan?




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Eliss Mie said...

nuha setakat ni gi library tun raja uda tu jer la. tahun lepas pun ke situ.kat lain tak lagi!

GreenJade said...

lamanye x golek2 badak kat umah u ni...heee

hamoi2 selonoknye gi lawatan..ni blk nanti sure paaaanjaaang cite dak comel ni kan...ihiks

iela said...

seronoklah anis arini...hati hati ye kak anis gi jenjalan....

Atia Adina said...

gigi goyang cecepat cabut ... lambat nanti jadi cam gigi kak ad ... berlapis2 ...

Masya said...

BALIK NNT TADAH TELINGALAH DGR DIA BERCERITA, KIKIKIKI... LAH GIGINYA DAH PATAH KE??

Kakzakie said...

Zura peka... betul kalau mandi-manda rasa bimbang lebih sikit.. kalau setakat lawat tempat macam Hi5 dan zoo oklah kan.

Kakak pun ngilu bila bab cabut gigi jgn kata anak-anak..

Tihara said...

bestnya gi buat lawatan, teringat zaman tadika dulu2 :)

nea lopah said...

best nya ada rombongan cik Kiah!! hehehe Ai tak ikut ke?? hehe

~aYu~ said...

anak ayu lom gi mana2 lagi. xtau la mana planning skool dia..

Daddy Ziyyad said...

balik lawatan nanti, mesti Anis seronok cerita pasal gajah, rimau, orang utan...ekekekeke

lizz said...

seronoknyer anis nak pegi lawatan yer...

cantik giginyer tersusun jer cuma satu jer takder yer...tak lama lagi tumbuh la tu..

.:: Mrs Z ::. said...

biasala kita mak-mak ni...anak2 kemain excited nak join rombongan, maknye pulak dalam hati kemain huruhara ^_^
petang ni tadah telingala, org pegi zoo bawak balik cerita ^_^

mama lieyna said...

Waah happy la kakak... m3mang, as a parents nk lepaskan anak2 ke aktiviti luar mcm tu mmg merisaukan..apapun, pandai la kkak jaga diri tu.. :-)

izan mama mia said...

wah nnt balik..jenuh arr dgr dia bercerita pasal lawatan pula... bijak dia

shark said...

hehe..
budak2 kemain eksaited kalo dgn kawan2..
ank sy hari2 nak gie skolah..
tunggu 4 tahun kot baru bole lepaskan :)

Norlizayati Othman said...

Seronok la si anis tu. Adam p lawatan kt shopping complek ja. Kekekee

Fifi Nadhrah said...

muke anis eksited sangat.. cerie je nak pergi lawatan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...