Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 12, 2009

Anis Oh Anis..

urrmmm.. dh tengah hari dh.. mata rasa ngantuk jek hari nih..
meh ler layan citer anis petang nih.. tetiba aku teringat plak adegan malam tadi..
tapi sebelom tuh.. nak tanya korang pasal anak kidal..
sesiapa yang ade anak kidal or diri sendiri kidal leh ar share2 ngan aku~
sebab My anis nih kidal~

ahli keluarga aku yang terdekat x de plak yang kidal.. belah hubby aku.. anak kepada abg long dia kidal.. kiranye anak buah dia lah.. ade cabaran jugak bila ade anak kidal nih.. nak2 time makan... kena slalu pantau dia time makan.. kalo x.. tau2 suap nasi kai tangan kiri!!

lagi satu kalo time makan kai sudu~ kat kedai makanlah slalu nye.. aku sebagai mama pon konfius.. nak bagi pegang sudu tangan mana nih!!! garfu tangan mana?? adess laaa.. last2 terpaksa bagi pegang sudu tangan kiri..dan garfu tangan kanan.. sbb!! kalo bagi dia pegang sudu tangan kanan.. nampak cam x idup jek time dia suap nasi.. siannn.. kalo pegang sudu tangan kiri tu.. nampak semangat sket nak suap nasi~urrmmm..

boleh ke cam tu??? guna sudu belah kiri.. time makan nasi???

bagi lah pandangan korang.. mana tau leh membantu aku~ :)


okeh~ kembali kepada adegan yang aku nak share ngan korang.. benda nih jadik malam tadi.. time nak tido.. kami tido berdua jek.. sbb papa dia keje shift malam.. sambil tu tgk tv.. keadaan..gelap dh..cume cahaya tv jek.. tetiba kuar iklan susu yang anak dia makan ayam goreng jek.. tapi x nak makan nasi n sayur tu..

Mama: Anis~ tengok kakak dalam tv tu.. dia makan ayam jek..nasi x nak makan.. mana boleh
macam tu kan???

Anis: Angguk2 kepala.. tetiba!!! mama!! ALAH!!(salah).. Anis kakak!! tu adik!! sambil tunjuk dak lam tv tuh!!!

Mama: trus terdiam.. sambil berpikir.. besar dah ke anak aku nih!!! urrrmmmm..

hah ko!!!! apekah maknanye itu!!! sendirik kena pk nih!!!!

huhuhuhu.. rasanye baru semalam aku beranakkan dia.. sakit time beranak pon rasa terngiang2 lg...

anis dan bear kesayangan dia...

p/s: mama cayang anis.. muashx banyak2 kali...:*






8 comments:

nizaa said...

orang kidal ni selalunya bijak....

|| NaFiRaa || said...

niza..
aminnnnnnn..

iem said...

anis nk adiklah mama..kuikui

|| NaFiRaa || said...

iem...
hahahahahaha.. mama mampu gelak jek..
aduhaiii

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dier nak adik laa tu..tu pun x bleh bagi ker? hahaha

nuha lagik hebat, kiri kanan..ikut suka dier jer nak guna kanan ker kiri..

danish anak buah tu pun kidal dan salu terlupa mkn tgn kiri...hehehe

|| NaFiRaa || said...

Elismie..
hahahahaha..sabar~ tahun depan baru start projek baru..

hehehe.. lagi haru.. kena slalu pantau~

anis pon~ nak2 kalo makanan yang kena pegang.. goreng pisang ke.. kopok ke.. siap ar.. kena salu tegur~

Liyana said...

kata orang..anak kidal..dia berfikir menggunakan dedua otak untuk berfikir...

|| NaFiRaa || said...

liyana..
harap2 betol lah cakap org tua2 tu.. dan smoga dia cepat belajar dalam semua bende yang baik~ jaat x mo.. aminnnnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...